CHP'li Ağbaba: Tek Aday Olabilir - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP'li Ağbaba: Tek Aday Olabilir

CHP\'li Ağbaba: Tek Aday Olabilir
19.08.2014 13:55  Güncelleme: 14:16

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 5-6 Eylül'de yapılacak kurultaya ilişkin, "Tek adaylı kurultay olacağı görüşündeyim." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 5-6 Eylül'de yapılacak kurultaya ilişkin, "Tek adaylı kurultay olacağı görüşündeyim" dedi.

Ağbaba, TBMM'de gazetecilerin kurultaya ilişkin sorularını yanıtladı.

" Muharrem İnce'nin şansını nasıl görüyorsunuz?" sorusuna Ağbaba, "Bizim partimizde herkes aday olabilir. Tek adaylı kurultay olacağı görüşündeyim" dedi. "İkinci aday çıkmaz mı?" sorusuna da Ağbaba, "Yani öyle görüyorum ben" yanıtını verdi.

Ağbaba, "Tek aday olabilir. Hem parti tabanında hem kamuoyunda yeni bir aday ihtiyacı görünmüyor. Tabii ki Sayın Muharrem İnce'nin partimizden aday olması partimizdeki parti içi demokrasiyi gösterir. Aday olması da partimiz açısından olumlu bir şeydir ama tek adayla gidilebileceğini düşünüyorum" dedi.

"Yani 118 imzayı toplayamayacak diye düşünüyorsunuz?" sorusuna Ağbaba, "Öyle demeyelim deBöyle bir ihtiyaç olmadığını Sayın Muharrem İnce de görecektir. Bugün 78 il başkanımız açıklama yaptı. 78 il başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki süreçte devam etmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı, bu anlamda söylüyorum" dedi.

CHP Tüzüğüne göre genel başkanlığa aday olabilmek için, üye tam sayısının en az yüzde onunun (yüzde 10) yazılı önerisi gerekiyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba: Tek Aday Olabilir - Son Dakika


Advertisement