CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Hükümetleriniz dönemlerinde yükseköğretimde bu zamana kadar çıkarılan 2005, 2008 ve 2001 yılları aflarından kaç öğrenci yararlanmıştır? Af sonucu okullarına dönen öğrencilerin başarı durumları nedir?" diye sordu.
Altay, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Çeşitli sorunlar nedeniyle ( ekonomik, ailesel, barınma, okul şartları vb), okulundan ayrılan öğrencilere bu ülkenin Başbakanı olarak terörist nitelemesi ile yaklaşmanızın gerekçeleri nelerdir?10 yıllık dönemde Öğrenci affından yararlanarak okula dönen öğrencilerin kaçı hangi terör örgütlerine mensuptur? Üniversitelerde meydana gelen ve yargıya taşınan olaylarda adı geçen kişilerin kaçı af sonucu öğrenime devam eden kişilerdir? Öğrenci affının söyleminizde yer aldığı şekliyle teröre neden olduğunu
gördüğünüz halde hükümet olarak neden 3 kez ( 2005, 2008 ve 2011 yıllarında) af çıkarttınız? Bu yaklaşımınız sonucu af çıkartmanız nedeniyle üniversitelerdeki olayların dolaylı sorumlusu siz misiniz?" sorularını yöneltti.
Son Dakika › Güncel › Chp'li Altay, Öğrenci Affını Sordu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.