CHP'li Gürer'den Bayrampaşa Belediyesi'ne Yönelik Operasyona Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP'li Gürer'den Bayrampaşa Belediyesi'ne Yönelik Operasyona Tepki

13.09.2025 09:03

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan belediye başkanına ve yöneticilere destek vererek, iktidarın muhalefeti susturmak için her yolu denediğini ifade etti.

(ANKARA)- CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik operasyona tepki göstererek, "Halkın oyu ile seçilen belediye başkanlarını görev yapamaz hale getiren ve İBB meclis çoğunluğunu ele geçirmek için her yola başvuran bir iktidar var" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bayrampaşa Belediyesi'ne yönelik "zimmet, irtikap, rüşvet vermek, rüşvet almak ve ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu ile aralarında belediye yöneticelerinin de bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, operasyona sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Gürer, şunları kaydetti:

"Halkın oyu ile seçilen belediye başkanlarını görev yapamaz hale getiren ve İBB meclis çoğunluğunu ele geçirmek için her yola başvuran bir iktidar var. Bu kere Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu ile beş yardımcısı ve beş belediye meclis üyesi gözaltına alındı.

"Kaçma şüphesi olmayana ceza gibi tutuklama adil değildir"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Adana Büyük Şehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar ile tüm belediye başkanları ve tutuklu belediye görevlileri tutuksuz yargılanmalı ve görevlerine dönerek halka hizmet vermeleri sağlanmalıdır.

Kaçma şüphesi olmayana ceza gibi tutuklama adil değildir. Hukuk bir gün herkese lazım olur. Bu kadar zorlama uygulamalar sistemi tahrip etmesi hiç bir yurttaşın hayrına değildir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Gürer'den Bayrampaşa Belediyesi'ne Yönelik Operasyona Tepki - Son Dakika


Advertisement