CHP'li Matkap: Atılan Her Adımdan Haberimiz Olmalı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Matkap: Atılan Her Adımdan Haberimiz Olmalı

CHP\'li Matkap: Atılan Her Adımdan Haberimiz Olmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, İmralı süreciyle ilgili "sızan bilgilere göre" sürecin doğru götürülemeyeceğini söyledi.

25.02.2013 16:24

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, İmralı süreciyle ilgili, "sızan bilgilere göre" sürecin doğru götürülemeyeceğini belirterek, "Muhalefet partilerinin genel başkanlarının atılan her adımdan haberi olması gerekiyor CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, İmralı süreciyle ilgili, "sızan bilgilere göre" sürecin doğru götürülemeyeceğini belirterek "Muhalefet partilerinin genel başkanlarının atılan her adımdan haberi olması gerekiyor. Çünkü Türkiye artık bu gelinen aşamayı heba etmemeli. Bu sürecin barışçı bir şekilde bitmesi adına CHP en az hükümet kadar risk aldı bugüne kadar. Bu olay bitmelidir. Bu nedenle üzerimize düşen biz her görevi yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Matkap NTV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Matkap, sürecin geldiği noktayı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, bu konuda hükümeti bu aşamaya getirenin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yüreklendirici tavrı" olduğunu ifade etti. Matkap, "Düne kadar, belki iki ay öncesine kadar Sayın Başbakan ve hükümet kesinlikle barışçı bir tutum içerisinde değildi. Sayın Kılıçdaroğlu "Eğer siyasi hayatıma mal olacaksa bile bu sorunun bitmesi gerekiyor, anneler ağlamamalı diyordu. Her gittiğim yerde önem kesiliyor, niye bu sorunu çözmüyorsunuz?' diyordu" şeklinde konuştu.

Sorunun Türkiye'nin en yakıcı, en temel sorunu olduğunu belirten Matkap, CHP'nin bu konuda yapıcı katkılarını sürdüreceğini ifade etti. Süreçte içtenlikli ve şeffaf olunması gerektiğini vurgulayan Matkap, "İster istemez kimi kaygılar var. Acaba bu anayasa değişikliğine dönük bir pazarlığın sonucumu, o arayışlar onumu çağrıştırıyor? Seçime endeksli bir girişim mi? Bu konuda daha öncede dikkat çekmiştik. Bu arada halkın benimsemeyeceği bir angajmanın içine girilmemesi gerektiğini de ifade etmiştik" diye konuştu.

Matkap, "sızan bilgilere göre" sürecin doğru götürülemeyeceğini belirterek "Muhalefet partilerinin genel başkanlarının atılan her adımdan haberi olması gerekiyor. Çünkü Türkiye artık bu gelinen aşamayı heba etmemeli. Bu sürecin barışçı bir şekilde bitmesi adına CHP en az hükümet kadar risk aldı bugüne kadar. Bu olay bitmelidir. Bu nedenle üzerimize düşen biz her görevi yapmaya çalışıyoruz. Tabi ki, ihtiyatlı olduğumuz bazı konular var" dedi.

-EN ÖNEMLİSİ BİR AN ÖNCE SİLAHLARIN BIRAKILMASI-

Matkap, basında yer alan haberlere göre Abdullah Öcalan'ın yazdığı 3 mektupla ilgili ise, "Yine sızan bilgilere göre 4 aşamada bu sürecin tamamlanacağı söyleniyor. Tabi bunların en önemlisi silahları bir an önce bırakmak ve bu sürece olan inancı ve kamuoyu katkısının gelişmesine destek olmak. Bu konuda yeterince bilgilendirilmediğimiz için, ben de basında yer alan haberlere ihtiyatla yaklaşmak istiyorum. En önemlisi bizim için biran önce silahların bırakılması" diye konuştu.

Matkap, konunun sadece "görüşmelerle" bitecek bir konu olmadığının da altını çizerken, "Bu konu artık meclisin konusu haline dönüştürülmeli. Çünkü nihai kararı TBMM verecek. Kullanılacak dil çok önemli. Bunu sanki karşılıklı adımlar olarak göstermemek gerekiyor. Burada önemli olan bu sürece nasıl katkıda bulunuruz. Herkes görevini yapmalı. Çünkü biz bu konuyu hiçbir zaman hükümetin sorunu olarak görmedik, bir meclis sorunu olarak gördük, bir Türkiye sorunu olarak gördük" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Matkap: Atılan Her Adımdan Haberimiz Olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement