CHP'li Oran'dan TBMM Başkanı'na "Sansür" Sorusu - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP'li Oran'dan TBMM Başkanı'na "Sansür" Sorusu

CHP\'li Oran\'dan TBMM Başkanı\'na "Sansür" Sorusu
10.01.2014 12:24

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, "Başbakan ile ilgili aleyhte bilgilere rahat ulaşılmasını önlemek amacıyla isminin örtülerek, gizlenerek özet bilgi yazılması talimatı mı verdiniz?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, "Başbakan ile ilgili aleyhte bilgilere rahat ulaşılmasını önlemek amacıyla isminin örtülerek, gizlenerek özet bilgi yazılması talimatı mı verdiniz?" diye sordu.

Oran, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "TBMM web sayfasında milletvekillerine ayrılan bölümde, "yazılı soru önergeleri bilgileri' kısmında yer alan "önergenin özetinde' www.tbmm.gov.tr/develop/owa/yazili_soru_sd.uyenin_soru_onergeleri?p_sicil=6800-p_donemkod=24 Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın söz ve eylemleriyle ilgili önergelerde dahi niçin kendisinin adı hiçbir şekilde anılmamaktadır?" dedi.

tbmm.gov.tr'de "Başbakan Erdoğan" sansürü yapıldığını savunan Oran, TBMM Başkanı'na şu soruları yöneltti:

"Başbakan ile ilgili aleyhte bilgilere rahat ulaşılmasını önlemek amacıyla isminin örtülerek, gizlenerek özet bilgi yazılması talimatı mı verdiniz? Önerge özetlerini bu şekilde web sayfasına giren görevliler tutarlı ve ısrarla bir biçimde bunu nasıl yapabilmektedir? Başbakan Erdoğan ile ilgili önergelerde dahi özetin anlaşılır, net ve açık biçimde yazılması talimatını niçin vermiyorsunuz?

Örneğin web sayfasında 7/36488 sayılı önergemin özeti için neden 'Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına ve akrabalarının yönetimde olduğu bir vakıf ile ilgili iddialara ilişkin' denilmektedir? Özette sözü edilen 'akrabalar' sözcüğünden önce niçin 'Sayın Başbakan' veya 'Sayın Recep Tayyip Erdoğan' ifadesi yer almamaktadır?

7/36378 sayılı önergemin özetinde, 'Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde içki içildiği yönündeki açıklamasına ilişkin' denilmesinin gerekçesi nedir? Bu açıklamanın Sayın Başbakan'a ait olduğu önergede yazmıyor mu?

7/35013 sayılı yazılı soru önergemin özetinde, 'Demokratikleşme paketine yönelik açıklamalarına ilişkin' denilmesinin gerekçesi nedir? Bu açıklama Sayın Başbakan'a ait değil mi, buraya neden açıkça yazılmıyor?

7/34871 sayılı yazılı soru önergem de Sayın Başbakan ile ilgili olmasına karşın önerge özetinde niçin sadece 'Barzani ile yaptığı görüşmeye ilişkin' denilmektedir?

7/33721 sayılı yazılı soru önergemin özetinde niçin 'Kızının herhangi bir kamu kurumunda resmi bir görevi olup olmadığına ilişkin' denilmektedir? Önergede bahsedilen kişi Sayın Başbakanın kızı değil midir?

Sayın Başbakan'ın 'İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor' sözüyle ilgili olarak ancak 3. kez ısrar etmem üzerine işleme aldığınız 7/31667 sayılı soru önergemin özetinde niçin sadece 'Bir açıklamasına ilişkin' diye yazılmıştır? Bu şekilde yazılması talimatını siz mi verdiniz?

7/31666 sayılı soru önergemin özetinde niçin sadece "25 Haziran 2013 tarihinde partisinin grup toplantısında kullandığı bir ifadeye ilişkin' yazmaktadır? Hangi partinin grup toplantısında kimin konuştuğu niçin açıkça özet bölümünde yazmamaktadır?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Oran'dan TBMM Başkanı'na 'Sansür' Sorusu - Son Dakika


Advertisement