CHP'li Özel: Sağlıkta Masal Bitti - Son Dakika
Güncel

CHP'li Özel: Sağlıkta Masal Bitti

CHP\'li Özel: Sağlıkta Masal Bitti

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Sağlıkta masal bitti, şimdiki durum eskisinden de kötü" dedi.

06.04.2013 12:30  Güncelleme: 10:40

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, sağlıkta masalın bittiğini belirterek, "AKP gelmeden önce sadece bir tek katılım payı ödeniyordu CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, sağlıkta masalın bittiğini belirterek, "AKP gelmeden önce sadece bir tek katılım payı ödeniyordu. Şimdi ise tam 10 çeşit katılım payı alınıyor" dedi.

7 Nisan Dünya Sağlık Günü ve Sağlık Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Özel, "Sağlıkta masal bitti, şimdiki durum eskisinden de kötü" diyerek şöyle dedi:

"Bugün sağlıkta bir devrim değil, sağlıkta bir yıkım yaşanıyor. Sadece parası olanın sağlığa, ilaca ve tedaviye erişebildiği bir sistemle utanmadan birileri övünüyor. AKP gelmeden önce sadece bir tek katılım payı ödeniyordu. Şimdi ise tam 10 çeşit katılım payı alınıyor. Bunlar; İlaç Katılım Payı (yüzde 10-20), Muayene Katılım Payı (5-12 TL), Reçete Ücreti (3 TL), Eşdeğer ilaç Fiyat Farkı [ilaç fiyatı-(en ucuz+yüzde 10), Kutu Başına ilave 1 TL (3 Kalemden sonra), Özel Hastane fark ücreti (Son düzenleme ile yüzde 90'a kadar), Tetkik fark ücreti, Erken Muayene fark ücreti, Öncelikli Tetkik Ücreti, İstisnai Sağlık Hizmeti."

Küçük gibi görünen, ancak toplayınca yoksulluk içindeki milyonlarca yurttaşın bütçesinde önemli bir yer tutan, katkı - katılım paylarının doktora gitmeyi engelleyecek kadar caydırıcı hale geldiğini ifade eden Özel, "Ve bakanlık maalesef bundan gurur duyuyor. Şaşırtmacalarla hastayı yönlendiren bu sistem içerisinde şu anda hastalar toplamda 10 farklı ücreti 3 farklı (eczane, hastane, maaş) kanaldan ödüyor. İşte, hükümetin bu "sözde memnuniyet'ten övünmekle yetindiği bu sistem artık alarm veriyor ve birileri bu masaldan uyanmamak için direniyor. Ama bilinmeli ki, sağlıkta masal bitti, şimdiki durum eskisinden de kötü" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Özel: Sağlıkta Masal Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement