CHP, Mevlana ile Başladı - Son Dakika
Güncel

CHP, Mevlana ile Başladı

CHP, Mevlana ile Başladı

CHP Gebze'de seçim startını Mevlana Mahallesi'nden verdi.

06.01.2014 11:00

CHP Gebze'de seçim startını Mevlana Mahallesi'nden verdi. Mahalle temsilciliğinin açılışı mitinge dönüşürken, CHP vatandaşlara geliyoruz mesajları verdi.

Mitingte ilk konuşmayı yapan CHP İlçe Başkanı Sedat Tatar, hem hükümete hem AKP'li belediyelere yüklendi. Tatar, ülkenin faşizm ile yönetildiğini, düne kadar hükümeti destekleyenlerin bile artık isyan ettiğini ifade ederek, ülkenin çıkış yolunun CHP olduğunu söyledi. Tatar'n konuşmaları sık sık sloganlarla kesildi.

CHP Gebze'nin adayı Yakup Yılmaz ise belediye başkanı olmasının tecrübesini konuşturdu. Yılmaz konuşmasına, Mevlana'nın 'Ne olursa olsun gel' dizeleriyle başladı. Göreve geldiklerinde başta kentsel dönüşüm dedikleri ama kendilerinin yerinde dönüşüm olarak adlandırdıkları projeler ile yoksul halkın konut ve arsa sorununu çözeceklerini söyleyen Yılmaz, Gebze'nin yeni bir değişim ve dönüşüme hazır olması gerektiğini vurguladı. Yılmaz 30 yıllık tecrübe, kentin ihtiyaç duyduğu projelerle geldiklerini söyledi.

Dilovası Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç ve Timur Koç'un coşkulu konuşmaları vatandaşlardan büyük alkış aldı. Özellikle Koç'un meydan okuması vatandaşları coşturdu.

Büyükşehir Belediye başkan aday Tahsin Tarhan ise, yoksulluktan geldiğini, çıraklıktan sanayiciliğe kadar yükseldiğini anlatarak başladığı konuşmasında, Büyük paralara rağmen Kocaeli'de ciddi projelerin yapılamadığını, AKP'li belediyelerin başarısız olduğunu, CHP iktidarı ile tüm kentin sorunlarını omuzlayacaklarını vurguladı. Tarhan, "AKP'yi yeneceğiz" dedi. Tarhan herkes çok çalışmasını ve destek vermesini de istedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan da yaptığı konuşmada, AKP hükümetinin yasakları, yolsuzluğu ve yoksulluğu ortadan kaldırmayı vaat ettiğini ancak hiçbirini gerçekleştiremediğini savundu. Başbakanın durumuna üzüldüğünü ifade eden Kaplan, "Keşke doktor olarak yardımcı olabilsem ama psikolojik sorunları var" diye konuştu.

Mitingde bir konuşma yapan Gürsel Tekin, AKP hükümetini ağır bir dille eleştirerek 'Siz ne zaman utanacaksınız?' diye sordu. Türkiye'nin her yerinde işçi, memur, emekli, taşeron ve insanların hükümetten rahatsız olduğunun altını çizen Tekin, "Önümüzdeki seçimlerde bunlara dersini halk verecek" dedi.

Konuşmaların ardından temsilciliğin kurdelası kesildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel CHP, Mevlana ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement