CHP Milletvekili Güven'e Kadınlar Günü'nde Patatesli Kutlama - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekili Güven'e Kadınlar Günü'nde Patatesli Kutlama

CHP Milletvekili Güven\'e Kadınlar Günü\'nde Patatesli Kutlama

Nevşehirli çiftçi kadınlar, CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr.Hülya Güven'e 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir çuval patates hediye etti.8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla partisinin Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen...

08.03.2013 13:26

Nevşehirli çiftçi kadınlar, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven'e 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir çuval patates hediye etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla partisinin Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklere katılmak üzere Nevşehir'e gelen CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, düzenlenen etkinlikte Nevşehirli kadınlarla buluştu. Sabah kahvaltısında bir araya geldiği kadınlara karanfil veren Güven, burada yaptığı açıklamada, kadınların ayrı bir cinsiyeti oluşturdukları için farklı olduklarını ve bundan dolayı kadın sorunu olduğunu söyledi. Bu sorunun, ekonomik-demokratik ve kültürel gelişmişliğe paralel olarak ülkeden ülkeye artıp eksilse de dünyamızın her bir yanında yaşandığını ifade eden Güven, "Bu sorun; evde, sokakta, eğitimde, iş hayatında, siyasal iktidarın paylaşımında, kısacası yaşamın her anı ve adımında karşımıza çıkmaktadır. Belli dönemler kadının toplumsal konumunu belirleyen gerici statükoyu parçalayan gelişmeler durağanlaşsa, sekteye uğrasa, hatta geriye düşmeler yaşansa da tarihin akış yönü tartışmasız ve kesindir. Kadın-erkek eşitliğine doğru alınan bu yolu kabul etmeyenler hep vardı. Bugün de yarın da var olacaktır. Önemli olan kadını ikinci sınıf gören statükocu anlayışlar karşısında bıkmadan, yılmadan, yorulmadan ve de korkusuzca mücadele etmektir. Mücadelenin esas ağırlığı kadınlarımızın omuzlarında olmakla birlikte; kadın-erkek eşitliğine inanan, bağımsız, laik, demokratik cumhuriyeti ve çağdaş bir yaşamı savunan erkeklere de sorumluluk düşmektedir" dedi.

Burada kadınların sorunlarını da dinleyen Güven'e daha sonra CHP Derinkuyu İlçe Başkanı Zeki Şener Taşkesen ve Derinkuyu kadın çiftçi Tevhide Kuş (65) tarafından, Kadınlar Günü dolayısıyla patates hediye edildi. Milletvekiline 5 kilo patates hediye eden Kuş, "Umarım Sayın Milletvekilimiz kadın çiftçilerin sorunlarını unutmaz; bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bizlerin sorunlarının çözümü için çaba gösterir" dedi.

CHP Derinkuyu İlçe Başkanı Taşkesen ise, "Hem kadınlarımızın hem de erkeklerimizin birlikte büyük emekler vererek ürettiği bu patatesleri milletvekilimize bu anlamlı günde hediye etmek istedik. Böylelikle kendisi hem Nevşehir patatesinin tadını alır hem de sorunlarımızı unutmaz" diye konuştu.

Güven ise, Taşkesen ve Kuş'a teşekkür edip patates üreticilerinin sorunlarından haberdar olduğunu ve bu konuda partisinin ciddi çalışmalar içerisinde bulunduğunu belirterek Türk çiftçisinin sorunlarının CHP iktidarı ile çözüme kavuşacağını ifade etti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekili Güven'e Kadınlar Günü'nde Patatesli Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement