Çiftçi Borcuna Sadık - Son Dakika
Güncel

Çiftçi Borcuna Sadık

Çiftçi Borcuna Sadık

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Kutlu: "Tarım Kredi Kooperatifleri olarak 2013 yılı içerisinde 5 milyar liralık kredi kullandırmayı hedefledik" "Çiftçimize teşekkür etme...

15.10.2013 12:33

OKTAY ÖZDEN - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, 2013 yılında çiftçilere 5 milyar lira tutarında kredi kullandırmayı hedeflediklerini belirterek, son yıllarda yüzde 98'leri bulan tahsilat oranına kavuştukları için çiftçilere teşekkür etti.

Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 150 yıllık geçmişe sahip Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin, çiftçinin toprak işlemeden hasada kadar her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılayan bir kuruluş olduğunu ifade etti.

Bugün bir merkez birliği, 16 bölge birliği, bin 659 kooperatif, 194 hizmet bürosuyla 1 milyon 100 bin çiftçi ailesine hizmet ettiklerini dile getiren Kutlu, "Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçimizin gübre, akaryakıt, tohum, ilaç, tarımsal mekanizasyon araçları gibi her türü tarımsal girdi ihtiyaçlarını temin eder, düşük faizli ve kredili bir şekilde onların üretmiş olduğu ürünleri alarak destekler. Onların ürünlerini değerlendirir. Ayrıca bünyesindeki bin 400 ziraat mühendisiyle de onlara teknik hizmet, eğitimler verir, daha yüksek verim elde edebilmeleri için danışmanlık yapar" dedi.

- " Ziraat Bankası'ndan sonra en fazla kredi hacmi"

Kutlu, 2012 yılında çiftçilere 4 milyar 325 milyon lira kredi kullandırdıklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Tarım Kredi Kooperatifleri olarak 2013 yılı içerisinde 5 milyar lira kredi kullandırmayı hedefledik. Bu kredi hacmi Türkiye'de, Ziraat Bankası'ndan sonra en fazla tarıma destek veren kuruluş anlamını doğurur. Dolayısıyla çiftçimize bu manada 5 milyar liralık kredi kullandıracağız. Yani onların gübre, akaryakıt, tohum, ilaç, tarımsal mekanizasyon araçları gibi her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını düşük faizli kredili şeklinde temin edeceğiz. Ziraat Bankası ile sübvansiyonlu kredileri kullandırıyoruz. Sulama sistemlerine, hayvancılığa sıfır faizli krediler var. Diğer krediler de genelde yüzde 50 indirimli. Bugün tarımsal kredi faiz oranları, yıllık yüzde 8 ama yüzde 50 indirimli olunca, yüzde 4'le kredi kullandırıyoruz. Sıfır faizli krediler de devam ediyor. Çiftçimize hem ürünlerinin değerlendirilmesinde hem de ihtiyaçlarını karşılanmasında, her türlü hizmeti vermeye devam ediyoruz."

Bu yıl çiftçiler açısından çok büyük afetlerin görülmediğini vurgulayan Kutlu, şöyle devam etti:

"Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri olarak çiftçiye hizmetimizin devamlılığı ve sürdürülebilir olması, tahsilata bağlıdır. Çiftçimiz tabii ki, bizden krediyi alacak, ihtiyaçlarını görecek. Onlar her türlü girdilerini temin ettiğimizde bunu alacaklar, üretecekler, ürünlerini satacaklar ve borçlarını ödeyecekler. Çiftçimize teşekkür etmek lazım. Son yıllarda yüzde 98'leri bulan bir tahsilat oranına kavuştuk. Bu sene de borçlarını zamanında ödedikleri takdirde, ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. O açıdan burada bir hassasiyetimiz var. Yani o parayı alıp bir yere gitmiyoruz, yine çiftçimize döndürüyoruz. Bu sebeple çiftçimizden bu dönemde de bunu bekliyoruz." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çiftçi Borcuna Sadık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement