Çin Devlet Başkanı, Londra'da Protesto Edildi -2 - Son Dakika
Güncel

Çin Devlet Başkanı, Londra'da Protesto Edildi -2

Çin Devlet Başkanı, Londra\'da Protesto Edildi -2

Çin Devlet Başkanı, Londra'da protesto edildi Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping,İngiltere'nin başkenti Londra'daki resmi temasları sırasında protesto edildi.

21.10.2015 11:11

Çin Devlet Başkanı, Londra'da protesto edildi

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping,İngiltere'nin başkenti Londra'daki resmi temasları sırasında protesto edildi.

2005 yılında Londra'ya gelen Hu Jintao'dan sonra ilk defa İngiltere'ye Çin Devlet Başkanı olarak gelen Xi Jinping'i Buckingham Sarayı önünde yaklaşık 500 civarında kişi protesto etti.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in, dört günlük İngiltere ziyaretinin ilk gününde bir grup gösterici protesto gösterisi düzenledi.

Kraliçe 2. Elizabeth'in düzenlediği karşılama töreni sırasında, insan hakları ve Tibet yanlısı bir grup, Çin liderini, Buckingham Sarayı'na yakın geçit töreni yolunda protesto etti.

Grubun ellerindeki Tibet bayrakları, 'İnsan haklarını satmayın', 'Çin, Tibet konusunda İngiltere'yi susturmaya çalışıyor' yazılı pankartlarla dikkat çekti

Tibet'e Özgürlük kampanyası mensupları Utanmalısın diye slogan atarak, İngiltere Başbakanı David Cameron'un devreye girerek Çin'e bölgenin kontrolunda telkinde bulunmasını istediler.

Protestocular arasında bulunan 'Uygur Türkleri Birliği' adına konuşan Rahime Mahmut, Sincan'a gidemedğini ve bir yakınından yıllardır haber alamadığını; Sincan'da Çin'in Müslüman Uygur Türklerine çok kötü muamele ettiğini söyledi.

Mahmut, Xi Jinping'in devlet başkanı olmasından sonra durumumuz kötüleşti. Erdoğan'ın 2012'de Urumçi ziyaretinde kendisine göstermek istediklerini gösterdiler. Erdoğan'a bize geldiği için müteşekkiriz. Çin makamları Erdoğan'a karşı gerçekleri sakladı. Protestolarımız sürecek dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çin Devlet Başkanı, Londra'da Protesto Edildi -2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement