"Çin Ekonomisi İçin Kalite, Büyüme Oranından Daha Önemli" - Son Dakika
Güncel

"Çin Ekonomisi İçin Kalite, Büyüme Oranından Daha Önemli"

"Çin Ekonomisi İçin Kalite, Büyüme Oranından Daha Önemli"

Paulson Beijing'de verdiği demeçte, "Çin'in yüzde 6, yüzde 6,5 yahut yüzde 6,9 oranındaki büyüme seviyeleriyle ilgilenmiyorum. Benim görmek istediğim şey, Çin ekonomisinin sağlıklı ve sürdürülebilir büyümesidir." şeklinde konuştu.

02.11.2017 15:08

ABD eski Maliye Bakanı Henry Paulson, Çin'in küresel ekonomik büyümeye büyük katkılarda bulunduğunu belirterek, Çin için sağlıklı ve sürdürülebilir bir ekonominin, büyüme oranından daha önemli olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Paulson Enstitüsü Başkanlığı görevini de yürüten Henry Paulson, Çin ekonomisinin yatırımla değil; tüketimle büyümesi gerektiğini vurguladı.

Paulson, net ihracattaki büyümenin tüketime göre çok küçük olmasının olumlu bir sinyal olduğunu ifade etti.

Paulson, "Çin'in piyasasını dünyaya açması ve pazar erişimini genişletmesi, dünyadaki en önemli ilişkilerden biri olan ABD-Çin ilişkisini geliştirecek. Kapalı bir piyasa hiç kimseye yarar getirmez. Dışa açıklıktan hem Çin, hem de ABD kazanacak." ifadelerini kulandı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğine iyimser bakan Paulson, durum karmaşık olsa bile, diyaloğun çatışmaları azaltmaya ve güven inşa etmeye yardımcı olacağını vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Çin Ekonomisi İçin Kalite, Büyüme Oranından Daha Önemli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement