Çin'in Dünya Hazineleri Bursa'da Sergileniyor - Son Dakika
Güncel

Çin'in Dünya Hazineleri Bursa'da Sergileniyor

Çin\'in Dünya Hazineleri Bursa\'da Sergileniyor

Çinli fotoğraf sanatçıları, Bursa Kent Konseyi işbirliğiyle 'Çin'deki Dünya Mirası' temalı fotoğraf sergisini Bursa'da açtı.

29.06.2012 15:36

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (BUFSAD) konuğu olarak Türkiye'ye gelen Çinli fotoğraf sanatçıları, Bursa Kent Konseyi işbirliğiyle 'Çin'deki Dünya Mirası' temalı fotoğraf sergisini Bursa'da açtı.

Çin ile Türkiye arasındaki kültürel değişimi artırmak amacıyla düzenlenen 'Görüntülerle Muhteşem Çin Kültürü-Dünya Fotoğraf Turu' isimli fotoğraf sergisi, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Zeki Müren Sergi Salonu'nda açıldı. Çin Fotoğrafçılar Birliği tarafından mevcut dünya hazinelerinin fotoğraf sanatıyla anlatıldığı sergide konuşan Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, iki ülke arasında fotoğraf sanatıyla yeni bir dostluk köprüsünün kurulduğunu söyledi.

Çin'deki dünya mirasının anlatıldığı sergiyi Bursalılarla buluşturan Çin Fotoğrafçılar Birliği'ne teşekkür eden Keskin, "Serginin Bursa ve Türkiye ile buluşmasına katkı sağlayan TFSF ve BUFSAD'a da teşekkür ediyorum. 40 fotoğraftan oluşan sergi, bize Çini kısaca tanıtıyor, Çin'deki dünya mirasının ne kazar zengin olduğunu gösteriyor. Türk fotoğrafçılarımızın da Çin'de aynı şekilde sergi açma ümit ediyorum" dedi.

TFSF ve Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FİAP) temsilcisi Hüseyin Sarı ise, serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu olarak son yıllarda uluslararası işbirliklerine hız kazandırdıklarını belirten Sarı, Uluslararası Fotoğraf Federasyonu'nun 2014 yılındaki genel kurulunu da Türkiye'de yapmayı planladıklarını dile getirdi. Çin ile başladıkları işbirliğinin önümüzdeki yıllarda devam edeceğini ifade eden Sarı, Türk fotoğrafçılarının da Çin'de bir fotoğraf sergisi açmayı planladığını söyledi.

BUFSAD Başkanı Utku Kaynar, Çin Fotoğrafçılar Birliği Uluslararası İlişkiler Direktörü Chen Jing, China Photo Pres Editor Asistanı Che Wankun'un da hazır bulunduğu sergide konuşan Çin Fotoğrafçılar Birliği Başkan Yardımcısı Li Qianguang, uzun bir yolculuğun ardından Bursa'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. En büyük faaliyetlerinden birisini Bursa'da yaptıklarını anlatan Qianguang, "Türkiye ile Çin tarihten beri iletişim içerisinde olmuştur. Tarihi İpek yolu bu iki ülkeyi yıllarca birbirine bağlamıştır.

Bu sene Türkiye'de 'Çin Kültür Yılı' da ilan edilmiştir. Sergide, Çin'in dünya mirası listesinde yer alan eserlerini gözler önüne serdik. Bizler Çin'in zengin kültürünü tanıtırken, aynı zaman Bursa'da ve Türkiye'de bulunan fotoğraf severlerle bilgi alışverişinde de bulunmak istiyoruz. Çin Fotoğrafçılar Birliği'nin 15 bin üyesi bulunuyor. Bizler, Türk fotoğraf severleri Pekin'de karşılamak isteriz. TFSF'ye, BUFSAD'a, Bursa Kent Konseyi'ne ve sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 'Görüntülerle Muhteşem Çin Kültürü-Dünya Fotoğraf Turu (Çin'deki Dünya Mirası) temalı fotoğraf sergisi izlenime açıldı. Toplam 40 fotoğrafın yer aldığı sergi, 5 Temmuz tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çin'in Dünya Hazineleri Bursa'da Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement