Cingöz Ailesi'nin Kartal Yuvası - Son Dakika
Güncel

Cingöz Ailesi'nin Kartal Yuvası

Cingöz Ailesi\'nin Kartal Yuvası

Dört kişilik Cingöz ailesi İzmir'de, deniz seviyesinden 1000 metre yüksekteki Akdağ Yangın gözetleme kulesinde yaşıyor.

17.08.2012 11:12  Güncelleme: 11:19

İzmir'in Menderes İlçesi'nde, deniz seviyesinden 1000 metre yüksekteki Karacadağ'daki Akdağ Yangın gözetleme kulesinde görev yapan Hasan Cingöz, ailesi ile birlikte burada yaşıyor.

Gümüldür'de deniz seviyesinden 1000 metre yüksekteki Karacadağ'da bulunan Akdağ Yangın Gözetlema Kulesi'nde görevli 50 yaşındaki Hasan Cingöz, eşi 40 yaşındaki Ayşe Cingöz, lise 2'nci sınıf öğrencisi oğlu 18 yaşındaki Ahmet Cingöz ile birlikte ellerinde dürbün, 24 saat yemyeşil ormanları izleyerek yangınlara karşı korunmasını sağlıyor. Cingöz Ailesi'ni ziyaret eden Gümüldür Orman İşletme Müdürü Ahmet Köle, İşletme Şefi Hasan Bilici, bu zor görevde kendilerine destek verdi.

Lise öğrencisi Ahmet Cingöz, henüz 6 aylıkken annesi ve babası tarafından kuleye getirildiğini ve burada büyüdüğünü söyledi. Cingöz, "Çocukluğumdan bu yana yazın tatil boyunca günlerimi yangın kulesinde geçirmeye devam ediyorum. Burası benim için bir izci kampından farksız. Burada çok mutluyum" dedi.

Bu zor görevde eşine yoldaş olan Ayşe Cingöz de zor ama bir o kadar da kutsal bir görev yaptıklarını belirtti. Cingöz, "Bu yörenin insanıyım. Doğanın, ormanın, toprağın, ağacın, suyun ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Bazen geceleri, çakal, tilki, domuz hatta yılanlar bile kuleye yaklaşıyor. Onların karnını doyurması için kaplarda yemek biriktiriyorum" diye konuştu.

Okul döneminde kulede genellikle yalnız kalan Hasan Cingöz ise bir yandan telsizle ekiplerle muhabere yaparken, diğer yandan bilgisayar sitemi ile yakın bölgedeki yangın söndürme araçlarının takibini yaptığını anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cingöz Ailesi'nin Kartal Yuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement