Çinka? İzleyiciyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Çinka? İzleyiciyle Buluştu

Çinka? İzleyiciyle Buluştu

İstanbul Kumbaracı50'nin yönetmeni Yiğit Sertdemir ile müzisyen Birol Topaloğlu'nun ortak projesi olan tiyatro oyunu Çinka, Theater an der Ruhr'un İdari İşler Sorumlusu Rolf Hemke'nin girişimleriyle izleyiciyle buluştu.

26.02.2014 10:48

İstanbul Kumbaracı50'nin yönetmeni Yiğit Sertdemir ile müzisyen Birol Topaloğlu'nun ortak projesi olan tiyatro oyunu Çinka, Theater an der Ruhr'un İdari İşler Sorumlusu Rolf Hemke'nin girişimleriyle izleyiciyle buluştu. Çinka, aralarında çok sayıda Alman'ın da bulunduğu tiyatrosever tarafından ilgiyle izlendi. Oyunun ardından davetliler Birol Topaloğlu'nun çaldığı tulum eşliğinde horon teptiler.

Karadeniz'de geceleri ortaya çıkan ve insanların korktuğu bir figür olarak anlatılan Çinka, iki oyuncu tarafından sahnede canlandırılırken, 5 ayrı enstrüman çalan Birol Topaloğlu da müzikleriyle oyunda yer aldı.

Oyun sonunda proje hakkında yapılan konuşmalarda Rolf Hemke, 2011 yılında Theater an der Ruhr'da özel bir konser veren Birol Topaloğlu'nun performansından etkilenerek, böyle bir projenin gerçeklemesine öncülük ettiğini belirtti.

Karadenizli Müzisyen Birol Topaloğlu ise, Lazlara da Kürtler gibi baskı yapılıyor. Lazca'nın da neredeyse unutulmaya yüz tuttuğuna inandığım için kendimi müzikle ifade etmeye yöneldim. Böyle de sürdürmek istiyorum dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çinka? İzleyiciyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement