Cinsel İstirmara Diyarbakır'dan Protesto - Son Dakika
Güncel

Cinsel İstirmara Diyarbakır'dan Protesto

Cinsel İstirmara Diyarbakır\'dan Protesto

Diyarbakır'da yaklaşık 50 kişilik grup,tecavüz ve cinsel istismar karşıtı slogan attı.

20.06.2013 16:48  Güncelleme: 10:08

Bingöl'de 16 yaşındaki E.A. adlı kıza cinsel istismar ve tecavüzde bulundukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 4 uzman çavuşun, bir üst mahkeme tarafından serbest bırakılmasına tepki gösteren yaklaşık 50 kişi, Diyarbakır'da protesto gösterisi yaptı.

Kendilerine 'Kürdistan Devrimci Muhammedi Gençlik' adını veren yaklaşık 50 kişilik grup, Türkçe ve Kürtçe hazırladıkları dövizleri açarak, tecavüz ve cinsel istismar karşıtı slogan attı. Grup adına konuşan Yusuf Yavuz, "Sizleri selamların en güzeli olan Allah'ın selamıyla selamlıyoruz" diye başladığı konuşmasında, şöyle dedi:

"Bilindiği gibi son zamanlarda dünyanın en aşağılık suçlarından olan taciz ve tecavüz vakaları gün be gün artmaktadır. Artmasına sebep olan en büyük etkenlerden biri de devletin bu olayların üzerine gitmemesi gerekli hassasiyet ve duyarlılığın gösterilmemesinden kaynaklanmaktadır. Özellikle şuna dikkatinizi çekmek istiyoruz; özgürlük ve adalet için slogan atan mahsum çocukları, kısa bir süre içerisinde bulan, onlarca yıl ceza yağdıran devlet, aynı hassasiyet ve duyarlılığı neden taciz ve tecavüz vakalarında göstermiyor. Devletin ve kamuoyunun duyarsızlığı bu gibi olayların oluşmasına zemin hazırlamakta olup tacizci, tecavüzcü zihniyete cesaret vermektedir. Bizler bu olayları şiddetle kınıyor, devleti görevini yapmaya çağırıyoruz. Dost, düşman herkes bilmelidir ki; bizler bu olayların takipçisi olacak ve mazlum kardeşlerimizin yanında yer alacağız."

Konuşmadan sonra yürümek isteyen gruba polis izin vermeyince grup üyeleri dağıldı.

3 KİŞİLİK PROTESTO

Bu açıklamadan yaklaşık 2 dakika sonra, 'Kara Kedi' adlı sivil kollektif üyesi Jan Demir, Şeyhmus Turan ve Muhammet Bilben adlı 3 kişi de, yere oturarak açtıkları pankartla Bingöl'deki tecavüz sanıkları uzman çavuşların serbest bırakılmasını protesto etti. Yaklaşık 10 dakika süren eylem sırasında, Muhammet Bilben ve Jan Demir adlı gençler kitap okurken, Şeyhmus Turan da hazırladığı, "Kızlarınızı adaletin yaşamadığı yerde saklayın" yazılı döviz açtı. Yoldan geçenlerin meraklı bakışları arasında yaklaşık 10 dakika süren eylem sonrası konuşan Jan Demir, tecavüzcü zihniyetin cezalandırılması amacıyla adaletin tecelli etmesi gerektiğini savunarak, yetkilileri göreve davet etti. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinsel İstirmara Diyarbakır'dan Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement