Çocuğu Olmayan Çift, Engelli Azra'yı Evlat Edindi - Son Dakika
Güncel

Çocuğu Olmayan Çift, Engelli Azra'yı Evlat Edindi

Çocuğu Olmayan Çift, Engelli Azra\'yı Evlat Edindi

Zonguldak'ta, 2 kez tüp bebek tedavisi görmelerine rağmen 13 yıl çocukları olmayan çift, tanıdıkları bir annenin dünyaya getirdiği bebeği evlat edindi.

20.05.2013 13:31  Güncelleme: 17:44

Zonguldak'ta, 2 kez tüp bebek tedavisi görmelerine rağmen 13 yıl çocukları olmayan 45 yaşındaki Melek ve 43 yaşındaki Orhan Aydın çifti, tanıdıkları bir annenin dünyaya getirdiği bebeği evlat edindi. Aydın çifti, doğumundan 3 ay sonra spastik engelli olduğu ortaya çıkmasına rağmen, 7 yaşındaki Azra Ceylin'i, nüfuslarına geçirip büyüttü.

Doğuştan gözlerinde hafif görme kaybı bulunan Melek ve bir mağazada tezgahtar olarak çalışan Orhan Aydın, 2 kez tüp bebek tedavisi görmelerine rağmen çocuk sahibi olamadı. Aydın çifti, 7 yıl önce tanıdıkları bir annenin dünyaya getirdiği bebeği evlat edinmeye karar verdi. Aydın çiftinin doğumundan hemen sonra bakımını üstlenip Azra Ceylin adını verdikleri bebek, 3 ay sonra rahatsızlandı. Ankara Hacettepe Üniversitesi Sami Ulus Çocuk Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde 'epilepsi' saptanan Azra Ceylin'in, beyin dokusunun gelişmemesi ve sinir damarlarındaki yıpranma sonucu spastik engelli olduğu ortaya çıktı.

Aydın çifti, buna rağmen 1 yıl geçtikten sonra mahkemeye başvurarak nüfuslarına geçirdikleri Azra Ceylin'i sevgileriyle büyüttü. Konuşamayan, yürüyemeyen Azra Ceylin'in en büyük destekçisi annesi Melek Aydın oldu. Melek Aydın, haftanın 2 günü rehabilitasyon merkezine götürdüğü kızını, diğer günler evde elleriyle besleyip egzersizlerini yaptırırken, zaman zaman da gitar çalarak eğlendiriyor.

Melek Aydın, evde bakım ücreti de aldıkları kızı ile 13 yıllık evlat hasretlerini giderdiklerini söyledi. Melek Aydın, şöyle konuştu:

"Azra, konuşamıyor, yürüyemiyor. Ama algısı çok iyi. Ben de gün boyu vaktimi onunla geçiriyorum. Çünkü ilgiye ihtiyacı var. Kızımla çok mutluyum. O da çok mutlu. Onunla çocuk sevgisini tattık. Biz çok istemiştik çocuğumuzun olmasını. Çok şükür Azra oldu. İyi ki hayatımıza girmiş. Onunla çok mutluyuz." -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuğu Olmayan Çift, Engelli Azra'yı Evlat Edindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement