Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Stockholm'de sunuldu - Son Dakika
Güncel

Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Stockholm'de sunuldu

Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Stockholm\'de sunuldu

Çocukların yapılı çevre, mimarlık, kültürel miras farkındalığını artırmak üzere, üye ülkelerde çalışmalar yürüten Uluslararası Mimarlar Birliği Çocuk ve Mimarlık çalışma grubu İsveç-Stockholm'de toplandı.

05.10.2016 09:28

"Çocuklar için yapamayacağımız şey, gidemeyeceğimiz yer yok"

Stockholm'de yapılan toplantıda Türkiye'yi UIA Çocuk ve Mimarlık Çalışma Grubu Türkiye Mimarlar Odası temsilcisi ve Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan temsil etti. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Songül Üzgün ve Tuğba Arslan Konak'ında katıldığı toplantıda Candan, 14 yıldır Türkiye'de gerçekleştirilen Çocuk ve Mimarlık çalışmaları ve deneyimlerini üye ülkelerle paylaştı.

Tezcan Karakuş Candan İsveç Mimarlar Odası'nın eş zamanlı olarak düzenlediği "Room for children in the city" kongresinde Türkiye'deki Çocuk ve Mimarlık çalışmalarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Candan sunumunda "Çocuklar için, çocuklarla birlikte, çocuklar tarafından yürüttüğümüz tüm çalışmalarda, şiddetten uzak, barış dolu yaşanabilir çocuk dostu çevre ideali ile geleceğimizi örüyoruz.Bu inanç ve kararlılıkla çocuklar için yapamayacağımız şey gidemeyeceğimiz yer yok" dedi.

Diğer ülke çalışmalarından farklı olarak, kimsesiz çocuklarla, yoksul çocuklarla, hasta çocuklarla, zorunlu göçe maruz kalmış çocuklarla, deprem mağduru, TMK mağduru çocuklarla, sokak deneyimi olan çocuklarla kent ve mimarlık odaklı yaptıkları çalışmaları da paylaşan Candan yeni dönemde göçmen çocuklara yönelik kentsel farkındalık projelerinden bahsetti.

Stockholm'de gerçekleşen UIA Çocuk ve Mimarlık çalışma grubu toplantısına Türkiye ile birlikte, Rusya, Almanya, Fransa, Hırvatistan, İspanya, Mısır, Japonya, İsveç, Romanya, Danimarka, Finlandiya, Bulgaristan, Latvia'dan temsilciler katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Stockholm'de sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement