Çomü Turhan Mildon Camisi İbadete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Çomü Turhan Mildon Camisi İbadete Açıldı

Çomü Turhan Mildon Camisi İbadete Açıldı

Çanakkale'de birçok alanda ticari faaliyet gösteren Mildon Ailesi tarafından babaları Turhan Mildon adına, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi'nde yaptırılan bin kişi kapasiteli cami, törenle ibadete açıldı.

09.01.2015 17:56

Çanakkale'de birçok alanda ticari faaliyet gösteren Mildon Ailesi tarafından babaları Turhan Mildon adına, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi'nde yaptırılan bin kişi kapasiteli cami, törenle ibadete açıldı.

Açılışa, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, 2015 Çanakkale Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş, Mildon Ailesi ve öğrenciler katıldı. Miller Oto Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, babaları Turhan Mildon'u üç yıl önce kaybettiklerini hatırlatarak, "Rektörümüz bize geldiğinde böyle bir yatırım düşündüğünü ve üniversitemizde bir caminin olmadığını belirttiğinde aile olarak hiç düşünmeden karar verdik. Hocamızın yapmış olduğu organizasyonla çok kısa zamanda bu camimizi üniversitemize ve gençlerimize hizmetine sunmuş olmanın mutluluğunu ailece yaşıyoruz. Babamızın ismi Turan Mildon'un ismini bundan sonra da birçok yatırımlarda yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ise eğitimin yeryüzünde ibadethanelerle bir arada başladığını belirterek, dünyanın köklü üniversitelerinin ilk başta ya bir cami ya da bir kilise etrafından şekillendiğini söyledi. Laçiner, "Bu da son derece doğaldır. Dinler, yazılı dinler özellikle eğitim olmaksızın kendilerini sürdüremezler. Eğitim ile din bugüne kadar bir arada gelmiştir. Nerede eğitim ile dini kurumlar arasındaki bağlar koparılmıştır. Her iki kurumda adeta kalp ile beyni birbirinden ayırmak gibi çaresiz kalmıştır ve istenmeyen sonuçlar ortaya çıkmıştır. Bugün dünyanın en saygın üniversiteleri Oxford gibi, Harvard gibi, Cambridge gibi Avrupa'da olsun Amerika'da olsun Almanya'da olsun baktığınız zaman bu köklü üniversitelerin, yüzlerce yıllık üniversitelerin tamamına yakını bir din kurumu olarak ortaya çıkmıştır. Bir kilise etrafında şekillenmiştir ve bir üniversite haline dönüşmüştür" diye konuştu.

Vali Ahmet Çınar da Mildon Ailesi'ne üniversiteye kazandırdıkları ibadethane dolayısıyla teşekkürlerini iletti. Daha sonra Vali Çınar ile birlikte merhum Turhan Mildon'un eşi Dilek Mildon, oğulları Mert ve Can Mildon ile birlikte caminin açılışını gerçekleştirdi. Protokol üyeleri daha sonra camiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Üniversite içinde yer alan ve yaklaşık bin kişiye ibadet etme imkanı sağlayacak olan Turhan Mildon Camisi'nde ilk cuma namazı da kılındı. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çomü Turhan Mildon Camisi İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement