Çorum'da AKP İl Başkanı'nı darp ettikleri iddiasıyla yargılanan muhtarlara hapis cezası - Son Dakika
Güncel

Çorum'da AKP İl Başkanı'nı darp ettikleri iddiasıyla yargılanan muhtarlara hapis cezası

AKP Çorum İl Başkanı Murat Günay'ı darp ettikleri iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan muhtarlar Ünal Bozok, Saffet Erdemli, Zeki Oral, Fatih Yılmaz ve Hikmet Tıknaz'a hapis cezası verildi. Muhtarların avukatı Ahmet Özdel, kararın baskı ile oluşturulmuş bir iddianamenin sonucu olduğunu belirterek adaletin yerine gelmesi için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Sanık yakınları ise kararı protesto ederek tepkilerini dile getirdi.

23.06.2023 14:41  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERKAN KARACA

AKP Çorum İl Başkanı Murat Günay'ı darp ettikleri iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Eskice Köyü Muhtarı Ünal Bozok ve Elmalı Köyü Muhtarı Saffet Erdemli 4 yıl 7'şer ay, Ovakarapınar Köyü Muhtarı Zeki Oral ile Fatih Yılmaz ve Hikmet Tıknaz ise 5 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

AKP Çorum İl Başkanı Murat Günay'ı darp etmekle suçlanan beş sanığın yargılanmasına Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün devam edildi. Mahkeme, tutuklu olarak yargılanan Eskice Köyü Muhtarı Ünal Bozok ve Elmalı Köyü Muhtarı Saffet Erdemli'ye 4 yıl 7'şer ay, Ovakarapınar Köyü Muhtarı Zeki Oral ile Fatih Yılmaz ve Hikmet Tıknaz'a ise 5 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi ve tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

"TÜRKİYE'DE CEZA HUKUKU VARSA BURADAN YAĞMA SUÇU ÇIKMAZ"

Hapis cezasına çarptırılan muhtarların avukatı Ahmet Özdel, duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yaptı. Özdel, şunları söyledi:

"Avukat arkadaşlarımız yağma suçunun ayrıntılarını tek tek anlattı. Eğer Türkiye'de adalet varsa, eğer Türkiye'de ceza kanunu varsa, eğer Türkiye'de ceza hukuku varsa buradan yağma suçu çıkmaz. Bu, baskı ile oluşturulmuş bir iddianamenin sonucudur. Siyasal gücünü ve etkisini kullanarak olmayan bir suça olmayan bir iddianame hazırlayıp yağma suçundan bu insanların önce 11 yıl ceza alıp, teşebbüs aşamasında kaldı diye 5,5 yıla düşürüp tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi, gerçekten hukuk adına kabul edilecek bir şey değil. Adaletin yerine gelmesi için hep birlikte mücadele etmemiz lazım."

Sanıkların yakınları, açıklamanın ardından AKP Çorum İl Başkanlığı'na yürüdü. Mahkemenin verdiği kararı burada protesto eden sanık yakınları, " Yusuf Ahlatcı, kapalı kapılar ardında verdiği sözü tutsun. Bunlar çiftçi, aileleri ne yiyecek, ne içecek? Namus davasını bu şekilde kapatamazsın" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Çorum\'da AKP İl Başkanı\'nı darp ettikleri iddiasıyla yargılanan muhtarlara hapis cezası
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Çorum'da AKP İl Başkanı'nı darp ettikleri iddiasıyla yargılanan muhtarlara hapis cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement