Çorum'daki Yangın - Son Dakika
Güncel

Çorum'daki Yangın

Çorum\'daki Yangın

Çukuröz köyünde çıkan yangında mağdur olan aileler için Van'dan gönderilen konteynerler kurulmaya başlandı Türk Kızılayı üç öğün sıcak yemek çıkarırken, mağdur ailelere yatak ve battaniye yardımı yapıldı.

17.11.2014 17:45

Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde 29 evin kullanılamaz hale geldiği yangında mağdur olan aileler için Van'dan gönderilen konteynerler bölgeye kurulmaya başlandı.

İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafedeki 130 haneli Çukuröz köyünde 4 gün önce çıkan ve imam lojmanı ile köy konağı dahil 29 evin kullanılamaz hale geldiği yangının ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Türk Kızılayı üç öğün sıcak yemek çıkarırken, mağdur ailelere yatak ve battaniye yardımı yapıldı. Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş ekipleri de zarar gören trafo ve hatların onarım çalışmalarını sürdürdü.

Bayat Kaymakamı İdris Akça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağdur olan 30 ailenin acil ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aile başına yapılan bin lira yardımın yarın dağıtılacağını söyledi.

Vakıf personelinin mağdur ailelerin ihtiyaçlarını belirlemek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Akça, ailelerin ihtiyaçlarının tamamını karşılayacaklarını belirtti.

Yurt genelinde yardım toplanması için kampanya başlatılacağını dile getiren Akça, "Yarından itibaren ülke genelinde bir yardım hesabı oluşturulacak. İsteyenler bu hesaplara nakdi yardımlar yapabilecekler" dedi.

Evlerini kaybeden aileler için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)  tarafından 22 konteyner tahsis edildiğini vurgulayan Akça, şöyle devam etti:

"Mağdur ailelerimiz için Van'dan gönderilen konteynerlerin bir kısmı köye ulaştı. Ekipler, bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede dizayn edilen konteynerlerin kurulumuna başladı. Ayrıca, AFAD bölgeye 12 seyyar banyo ve tuvalet kuracak."

Hasar tespit çalışmalarının da tamamlandığına işaret eden Akça, "Şuanda önceliğimiz giyecek ve yiyecek olmak üzere vatandaşlarımızın başlıca ihtiyaçlarını gidermek. Bize ulaşan yardım kuruluşlarına da bu şekilde belirlediğimiz ihtiyaçları bildiriyoruz" diye konuştu. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çorum'daki Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement