Çözüm Süreci - Son Dakika
Güncel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, "Yeni anayasanın mükemmel olacağını zannetmiyorum ama bugünkünden daha iyi olacak."

22.05.2013 21:53

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, "Yeni anayasanın mükemmel olacağını zannetmiyorum ama bugünkünden daha iyi olacak. Süreçte son hedef insan hakları" dedi.

Paker ve grup üyeleri, Iğdır'ın merkeze bağlı Halfeli beldesi sakinleriyle bir araya geldi.

Paker, Başkanvekili Sibel Eraslan ve Sekreter Ayhan Ongan ile Üyeler Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker ve Mehmet Uçum, belde meydanında vatandaşların çözüm sürecine ilişkin beklenti ve önerilerini dinledi.

İki oğlu şehit olan Muhtar Ahmet Akdeniz, başkalarının da canı yanmaması için ülkede barış sağlanmasını arzuladığını söyledi.

Siyasetçilerden çözüm sürecine destek vermelerini isteyen Akdeniz, "Ülkemize barış gelsin. Ateş düştüğü yeri yakıyor. İçimde olanı ben bilirim. Siyasi parti genel başkanlarından barışa katkı sağlamalarını istiyorum. Şehitler üzeriden rant sağlamasınlar" dedi.

Ağabeyi çatışmada öldürülen Agip Karadağ da akan kanın artık durması gerektiğini vurgulayarak, barışı desteklediğini kaydetti.

Bu sırada grup üyelerinin bulunduğu masanın önüne geçen tekvando kıyafeti giymiş 4 öğrenci, "İnsanlar ölmesin", "Analar ağlamasın, silahlar sussun",

"Türk-Kürt kardeştir", "Barış olsun" yazılı döviz açtı.

Başkan Can Paker, yaptığı konuşmada, Halfeli halkından barışa duydukları özlemi dinlediklerini ifade ederek, sürece herkesin katkısını beklediklerini söyledi.

Vatandaşların, yeni anayasada halkların eşitliği konusunda talepte bulunduğunu belirten Paker, "Yeni anayasanın mükemmel olacağını zannetmiyorum ama bugünkünden daha iyi olacak. Süreçte son hedef, insan hakları. İnsan haklarına eriştiğinizde herkesin hakkını vermiş olursunuz. Bunu en iyi, Abdullah Öcalan'ın 21 Mart mesajında görürsünüz. Dirençli olalım, beraber çalışalım" diye konuştu. - IĞDIR

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement