Cübbeli Davasının Tek Tutuklu Sanığı da Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Cübbeli Davasının Tek Tutuklu Sanığı da Tahliye Edildi

Cübbeli Davasının Tek Tutuklu Sanığı da Tahliye Edildi

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında yer aldığı Karagümrük Çetesi'ne yönelik davanın tek tutuklu sanığı Barış Sezek tahliye edildi.

26.03.2013 12:58

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında yer aldığı Karagümrük Çetesi'ne yönelik davanın tek tutuklu sanığı Barış Sezek tahliye edildi. Duruşmanın ardından basın mensuplarının İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin görüşleri sorulan Ünlü, "Ben kendi davamla uğraşıyorum" dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde aralarında kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de bulunduğu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada davanın tek tutuklu sanığı Barış Sezek ile aralarında Ünlü'nün de bulunduğu 6 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, savunma yapıp yapmayacağını sordu. Ünlü de, "Yok efendim sağ olun" dedi. Ünlü daha sonra sağlık durumunu soran Başkan Ekinci'ye "Hamd-ü senalar olsun. Sağ olun" diye konuştu.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Barış Sezek ise tahliyesini talep etti.

Talepleri değerlendiren mahkeme, tutuklu sanık Barış Sezek'in tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme yurtdışına çıkışına yasak koyduğu Sezek'in haftada bir karakola imza atmasını kararlaştırdı.

Duruşmanın ardından adliyeden ayrılan Ünlü, basın mensuplarının İsrail'in özür dilemesi ve barış sürecine ilişkin sorularını ise, "Bir şeyden haberim yok" diye yanıtladı.

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin görüşleri sorulan Ünlü, "Ne anlayayım ben İsrail'den. Bir şeyden haberim yok. Mahkememizle uğraşıyoruz derdimiz çok" şeklinde yanıtladı.

Barış sürecine ilişkin görüşleri sorulan Ünlü, "Hiçbir şey takip edemiyorum. Bir şeyden haberim yok. Allah vatana millete her şeyi hayırlı yapsın. Bizim duamız budur, başka duamız yok. Biz sadece duacıyız yetki mercii değiliz. Elimizde bir şey yok, ancak dua elimizden gelir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cübbeli Davasının Tek Tutuklu Sanığı da Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement