Çukurova Üniversitesi'nde Seçim Tamam - Son Dakika
Güncel

Çukurova Üniversitesi'nde Seçim Tamam

Çukurova Üniversitesi\'nde Seçim Tamam

Çukurova Üniversitesi'nde rektörlük seçimi tamamlandı.

14.06.2012 17:30  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) rektörlük seçimi tamamlandı. Sandık başına giden öğretim üyelerinin ilk tercihi, dışarıdan adaylığını açıklayan Mustafa Kibar oldu.

ÇÜ Balcalı Merkez Kampusu Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirilen seçimlerde toplam 825 öğretim üyesi sandık başına gitti. Kullanılan 825 oyun 13'ü geçersiz sayılırken, 3'ü de boş çıktı. 200 öğretim üyesinin oyunu alan Prof. Dr. Mustafa Kibar, rektörlük seçimlerinde birinci olurken, bir diğer aday Halis Arıoğlu 167 oyla ikinci olurken, Mustafa Laman 114, Nebahat Sarı 113, Hikmet Akkız 52 ve Selahattin Serin de 43 oy alarak, Yüksek Öğretim Kurulu'na sunulacak olan 6 kişilik listeye girmeye hak kazandı.

Bugün yapılan rektörlük seçimlerinin ardından ilk 6'ya girenlerin isimleri YÖK'e sunulacak. YÖK tarafından ilgili kurumlarda yapılacak olan değerlendirmenin ardından, ÇÜ'de yeni dönemde 'rektör' olarak görev yapacak ismin belirlenmesi noktasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ağustos ayı içerisinde 3 kişiden oluşan bir liste gönderilecek. Cumhurbaşkanı Gül de bu listedeki 3 adaydan birini seçerek, ÇÜ'ye rektör olarak atayacak. Yeni rektörün de 6 Ağustos 2012 tarihinde görevine başlaması bekleniyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çukurova Üniversitesi'nde Seçim Tamam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement