Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret Ettiği İddia Edilen Üniversite Öğrencisi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret Ettiği İddia Edilen Üniversite Öğrencisi Tutuklandı

Edirne’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Onur Kılıç’a destek vermek için düzenlenen eylemde, hakaret ifadeleri içerdiği öne sürülen basın açıklamasını okuyan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Kadir Yavaş da tutuklandı.

14.02.2015 17:31

Edirne'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Onur Kılıç'a destek vermek için düzenlenen eylemde, hakaret ifadeleri içerdiği öne sürülen basın açıklamasını okuyan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Kadir Yavaş da tutuklandı.

İzmir'de düzenlenen eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülen Onur Kılıç'ın tutuklanmasının ardından tutuklama kararını protesto etmek isteyen Birleşik Haziran Hareketi üyeleri dün Edirne'de eylem düzenledi. Eylemde, grup adına konuşan Trakya Üniversitesi'nde öğrenim gören Kadir Yavaş, Onur Kılıç'ın 11 Ocak'taki eylemde attığı slogan nedeniyle tutuklandığını hatırlatarak, "Sloganı suç sayan valiler, emniyet, savcı ve mahkeme tümüyle AKP'nin emrine girdiğini göstermiştir. Bu tutuklama Haziran'ı susturmaya yönelik bir gözdağıdır. Ancak bugün halk her yerde hakkına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çıkarak gerekli dersi vermiştir. Tüm baskı, gözaltı ve tutuklamalara rağmen uyarı boykotu başarıya ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dün akşam savcılık talimatıyla gözaltına alınan Kadir Yavaş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yavaş, sağlık kontrolü için getirildiği Edirne Devlet Hastanesinde basın mensuplarının 'Kadir pişman mısın?' sorusunu da yanıtsız bıraktı. - EDİRNE

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'a Hakaret Ettiği İddia Edilen Üniversite Öğrencisi Tutuklandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret Ettiği İddia Edilen Üniversite Öğrencisi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement