Dağcıların Tipide Kampı Böyle Olur - Son Dakika
Güncel

Dağcıların Tipide Kampı Böyle Olur

Dağcıların Tipide Kampı Böyle Olur

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde düzenlenen 'İleri Seviye Kış Gelişim ve Eğitim Kampı'na katılan 35'i kadın 156 dağcı, karakışa meydan okuyor.

24.01.2013 11:16

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde düzenlenen 'İleri Seviye Kış Gelişim ve Eğitim Kampı'na katılan 35'i kadın 156 dağcı, karakışa meydan okuyor. Karlara gömülen çadırda kalan, göz gözü görmeyen tipide kilometrelerce yürüyen dağcılar, görenlere 'Dağcıların kampı böyle olur' dedirtti.

Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü Erzurum'a 25 kilometre uzaklıktaki kutup tipi çadırlarda yaşayan dağcılar, güne saat 06.00'da başlıyor. Kar ve tipiye rağmen çadırda kahvaltısını yapan dağcılar, eğitim çalışmalarına katılıyor. Kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu Konaklı'da 10 antrenör eşliğinde ders gören dağcılar çığ, krampon kullanma, karda ve buzda emniyet alma tekniklerini uygulamalı olarak görüyor. Öğle yemeğini yine kendi olanakları ile hazırlayan ve yiyen dağcılar, bir saatlik molanın ardından tekrar çalışmalara katılıyor. Akşam üzeri yine yemeğini hazırlayan ve kar üzerine kurdukları çadırlarda geceleyen sporcular, en çok çadır uçuran tipiden korktuklarını söyledi.

KAMPTA MUTLU BİR ÇİFT

Kampa Kocaeli'den katılan Ebru ve Adem Arıcan çifti, kampın çok zor olmasına rağmen çok zevkli geçtiğini söyledi. Eşinin bilgisayar, kendisinin ise matematik öğretmeni olduğunu ifade eden 29 yaşındaki Ebru Arıcan, "Çadır ve uyku tulumlarımız bu hava şartlarına uygun dizayn edildiği için pek zor olmuyor. Bu yüzden geceleri kar üzerinde sıcak bir uyku çekiyoruz. Burada çok güzel bilgiler edindik. Kar eriterek su elde ediyoruz. Kolay yapıldığı için daha çok makarna ve çorba yiyoruz. Eşimle birlikte dağcılık eğitimlerini tamamlayınca çocuk yapmaya karar verdik. Umarım yıllar sonra bu kampa çocuklarımızla birlikte katılırız" diye konuştu.

Adem Arıcan ise kampın en şanslı erkeği olduğunu söyledi. Arıcan, "Kampta en zor olan yemek yapmak ve bulaşık yıkamak. Bizim çadırda o işleri eşim yapıyor. Ben sadece su temin etmek için kar eritiyorum ve çadırın etrafını temizliyorum. Pazar günü doğum günümü kamp çadırında kutladık. Benim için unutulmaz bir doğum günü oldu" dedi.

'HAYATTA KALMAYI ÖĞRETİYORUZ'

Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, kampa katılan kadın- erkek 156 sporcunun 10 antrenör tarafından eğitildiğini belirtti. Kampta dağcılara, ağır doğa koşullarında hayatta kalma dersi verildiğini anımsatan Alaattin Karaca, "İleri Seviye Kış Gelişim ve Eğitim Kampı, 19 Ocak'ta başladı, 25 Ocak'ta sona erecek. Kampa katılanlar yönetmenliğine göre yaz eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve üç eğitimde başarılı olan dağcılar. Kampa katılan dağcılar, ağır doğa şatlarında tamamen kendi olanakları ile hayatlarını sürdürüyor. Uzman elemanlarımız önderliğinde kış eğitimi alıyorlar. Dağcılar, ısının sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü gecelerde bireysel çadırlarında kalıyor. Kendi çadırında yine kendinin pişirdiği yemeklerle besleniyor. Bu kampı başarı ile tamamlayanlar, bir sonraki kampa katılma hakkı elde edecek" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dağcıların Tipide Kampı Böyle Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement