Şanlıurfa'da Emniyet Kavşağı ve Necip Fazıl Kısakürek Kavşağı'nda çalışmalarına başlanan dalgeçlerin yapım süresi 180 gün olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "İhaleyi alan firma bize 180 günden daha az bir zamanda çalışmalarını tamamlayacağını bildirdi" dedi.
Emniyet Kavşağı ve Necip Fazıl Kısakürek Kavşağı'nda yapılması planlanan dalgeç çalışmaları ihaleyi alan firma tarafından başlatıldı. Trafiği rahatlatmak için yapılması planlanan dalgeçlerin en geç 180 gün içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, firmanın belirlenen tarihten daha kısa bir sürede çalışmalarını bitireceği yönünde taahhüt aldıklarını söyledi.
Konu ile ilgili değerlendirme yapan Çiftçi, "Planlamış olduğumuz dalgeçler ile ilgili dün itibariyle asfalt kaldırma ve şantiye alanı oluşturuldu. Bu iki projenin toplamı 180 gündür. Yüklenici firma daha önce dalgeçli kavşakları, köprülü kavşakları ve çevre yolları yapan bir firma. Bu firma daha hızlı çalışarak çalışmaları belirlenen tarihten daha kısa bir sürede tamamlayacaklarını söylediler" dedi.
Şanlıurfa'da trafik sorununun son bulunması için bulvar genişletmesi ve yeni köprülü kavşakların yapımını hız verdiklerini de sözlerine ekleyen Çiftçi, Trafik anlamında biraz sıkıntılarımız olacak. Ben tüm Şanlıurfa halkımıza, şimdiden çalışmadan ve çevreye verdiğimiz zarardan dolayı özür diliyoruz. Konu ile ilgili ulaşım daire başkanlığımızda gereken tedbirleri alıyor. İşimizi titizlikle takip ediyoruz. Bununla birlikte Akçakale yolunda da bir çalışma başlattık. Şimdi eski hal pazarından kavşağında da dalgeç yaklaşık bir ay sonra başlayacağız. Yine Piazza köprülü kavşağımız o da bir buçuk ay sonra başlayacak. Şehrin aslında 4 bir tarafında bu çalışmalar yapılacak" diye konuştu.
GAP VADİSİ'NDE SON DURUM
Değerlendirmesinde GAP Vadisi'nde devam eden çalışmaları da ele alan Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şuan GAP Vadisi'nin doğu noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgede 50 metrelik bulvar çalışması başlattık. Ve iki çelik köprünün de ihalesi yapılıyor. Burada 1 milyon 861 metrekarelik bir yeşil alan çalışmasını Şanlıurfa'mıza kazandırıyoruz. Sadece yeşil alan çalışması değil, bilim merkezi, kapalı yüzme havuzu, açık yüzme havuzu, spor salonları, yürüyüş alanları, çocuk eğlence merkezleri gibi bölümlerin bünyesinde bulunduğu mekanları halkın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Tabi ki bölgede yeşil alan yönü daha ağır basıyor. Büyükşehir Başkanlığı olarak elimizden gelen tüm çalışmamızı sergileyeceğiz
İKİ KİLOMETRELİK BİSİKLET YOLU
Bu projenin içerisinde bisiklet yolu da var. Bölgede ayrıca bisiklet durakları da yapacağız. Büyükşehir olarak bu bisiklet duraklarına biz bisiklet yerleştireceğiz. Şanlıurfa'da bisiklet kültürünü geliştireceğiz. Yeni yapmış olduğumuz bulvarlarda da şehir içi bisiklet yolunu geliştirmeyi planlıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmelerde bu hizmetin de Şanlıurfa'ya kazandırılması noktasında projelerimizi geliştirmiş bulunuyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)
Son Dakika › Güncel › Dalgeçlerin Bitmesine 177 Gün Kaldı! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.