Danimarkalı Zanlının Türkiye'de Serbest Bırakıldığı İddiası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Danimarkalı Zanlının Türkiye'de Serbest Bırakıldığı İddiası

20.10.2014 18:31

Danimarka Başbakanı Thorning Schmidt: "Parlamento Dış İlişkiler Komisyonu toplantısında partilerin görüşlerini bekleyeceğiz.

Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt, Danimarkalı bir suikast zanlısının Türkiye'de serbest bırakıldığı iddialarıyla ilgili perşembe günü partilerin görüşlerini alacaklarını, daha sonra ne yapacaklarına karar vereceklerini bildirdi.

Başbakan Thorning-Schmidt, yaptığı açıklamada, yazar Lars Hedegaard'ı öldürme teşebbüsünde bulunduktan sonra kaçan ve Türkiye'de yakalanan Lübnan asıllı Danimarka vatandaşının iadesini istediklerini ancak bu kişinin serbest kaldığını söyledi.

Zanlının serbest kalmasının bir takım sonuçları olacağı görüşünü dile getiren Thorning-Schmidt, "Türkiye'nin suikast zanlısını serbest bırakması anlaşılmaz ve kabul edilemez bir durum. Perşembe günü yapılacak Parlamento Dış İlişkiler Komisyonu toplantısında partilerin görüşlerini bekleyeceğiz. Daha sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz" dedi. - Danimarka

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Danimarkalı Zanlının Türkiye'de Serbest Bırakıldığı İddiası - Son Dakika


Advertisement