Darbe Karşıtlarına İlk İdam - Son Dakika
Güncel

Darbe Karşıtlarına İlk İdam

Darbe Karşıtlarına İlk İdam

Darbecilerin adaleti

07.03.2015 14:54

Mısır'da 2013'teki darbe sonrası gözaltına alınan Müslüman Kardeşler destekçisi bir kişi idam edildi. İlk kez darbe karşıtları hakkında verilen bir idam cezası uygulandı.

Mısır'da Mahmud Ramazan isimli bir mahkum, 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından çıkan şiddet olaylarına karıştığı gerekçesiyle idam edildi. Resmi olarak darbe yönetimi tarafından 'terör örgütü' ilan edilen Müslüman Kardeşler'in bir üyesi olmayan Mahmud Hasan Ramazan'a verilen idam cezasının uygulanmasıyla ilk kez bir darbe karşıtı idam edilmiş oldu.

"ÇOCUKLARI BİNADAN AŞAĞI ATMASI"YLA BAĞLANTILI

İçişleri Bakanlığı'nın Facebook hesabından yayınladığı açıklamaya göre, Mahmud Hasan Ramazan 2013'ün Temmuz ayındaki darbeden sonra İskenderiye'de gerçekleşen olaylarda "çocukların bir binadan aşağı atılması" olayıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle yargılanıyordu.

Mısır'ın en büyük ikinci kenti İskenderiye'deki bir mahkeme, Ramazan ve bir başka Muhammed Mursi destekçisini, çıkan sokak çatışmalarında darbe yanlısı gençleri apartmandan aşağı attıkları ve bu gençlerden birinin ölümüne neden oldukları gerekçesiyle 2014'te idam cezasına çarptırmıştı.

28 ŞUBATTA 4 İHVAN ÜYESİNE İDAM CEZASI VERİLMİŞTİ

Mısır'da son olarak 28 Şubatta Müslüman Kardeşler'in 4 üyesine 30 Haziran 2013'te Müslüman Kardeşler'in Kahire'deki merkezi yakınlarında gerçekleşen olaylardan ötürü idam cezası verilmişti.

ONLARCA İHVAN ÜYESİNE MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Mahkeme ayrıca Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedi, yardımcısı Hayrat Şatır, teşkilatın lider kadrosundan Muhammed Biltaci, İhvan'ın siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi lideri Saad Katatni ve yardımcısı Essam Erian'ın da aralarında bulunduğu 14 İhvan üyesine müebbet hapis cezası verdi.

BİNLERCE İHVAN DESTEKÇİSİ HAPİSTE

3 Temmuz 2013'te Abdulfettah Sisi'nin liderliğinde yapılan darbeyle, ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tutuklandı ve hapse atıldı. Mursi hakkında açılan farklı davalarda yargılanıyor.
Darbe sonrasında sokağa dökülen göstericilere güvenlik güçlerinin çok sert müdahalesi sonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi gözaltına alındı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın yöneticileri darbenin ardından idam cezasına ve ağır hapis cezalarına mahkûm edildi. (Kaynak: Al Jazeera ve Reuters)

Kaynak: Haber7.com

Son Dakika Güncel Darbe Karşıtlarına İlk İdam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement