"Darp Cinayeti" Davasına Müebbet Hapis - Son Dakika
Güncel

"Darp Cinayeti" Davasına Müebbet Hapis

"Darp Cinayeti" Davasına Müebbet Hapis

İzmir'de 19 yaşındaki Pınar Y'nin darbedilerek öldürülmesi davasında, kocası müebbet hapis, kayınbabası 25 yıl, kayınvalidesi ve görümcesi ise 5 ay hapis cezasına çarptırıldı

31.10.2013 14:48

İzmir'de 19 yaşındaki Pınar Y'nin darbedilerek öldürülmesi davasında, kocası müebbet hapis, kayınbabası 25 yıl, kayınvalidesi ve görümcesi ise 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Pınar Y'nin eşi Mehmet Y, kayınbabası Samet Y, tutuksuz sanıklar kayınvalidesi Elif Y, görümceleri Pelin Y. ve Selfet Y., ayrıca davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatları, platformun temsilcisi Senem Deniz Kural katıldı.

Savunmaları sorulan sanıklardan Mehmet Y, eşini çok sevdiğini, ölümüyle büyük vicdan azabı duyduğunu, hiçbir ilgileri olmamasına rağmen ailesinin yaşamını tersine döndürdüğünü ve babasının 6,5 aydır tutuklu olduğunu, mahkeme ne ceza verirse versin kendinin ömür boyu vicdan azabı çekeceğini söyleyerek, "Eşimin bana küfür etmesi üzerine bu olay meydana gelmiştir, çok pişmanım" dedi.

Sanık Samet Y. ise, maktulü dövdüğüne dair beyanları kabul etmediğini, tanıklara oğlunu korumak maksatlı böyle söylediğini, geliniyle arasında problem yaşanmadığını, beraatini talep ettiğini söyledi.

Savunmaların ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, Mehmet Y. hakkında "yakın akrabayı öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını, bu cezanın "Fail yararına cezayı hafifletecek takdiri nedenlerin varlığı" nedeniyle müebbet hapis cezasına indirildiğini bildirdi.

Sanık Samet Y. hakkında ise "Kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası verildiğini aynı indirim maddesini uygulayarak bu cezanın da 25 yıla düşürüldüğünü kaydeden mahkeme heyeti, Elif Y. ve Pelin Y. için de "Suç delillerini yok etmek" suçundan 5'er ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, sanık Selfet Y'nin beraatine karar verdiğini belirtti.

Duruşma sonrası basın açıklaması

Duruşma sonrasında, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, cinayete kurban giden bazı kadınların ailelerinin katılımıyla, başlarına siyah tül takarak adliye binası girişinde basın açıklaması yaptı.

Pınar Y'nin annesi Şirinaz Demir, babası Münür Demir'in avukatı Erkan Enver, daha önceki celselerde olayın açıklığa kavuşturulabilmesi için olay yerinde keşif yapılması ve sanıkların cep telefonlarının kayıtlarının istenmesi taleplerinin reddedildiğini, bu hususları konu ederek kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Platform avukatı Çağla Deniz Felamur da, verilen cezaların yetersiz olduğunu, 25 Kasım günü TBMM'de görüşülecek yeni yasada kadın cinayetleri suçlarının ağırlaştırılması yönünde madde konulmasını talep edeceklerini söyledi.

Olay

Bayraklı ilçesinde nisan 2013'de, Mehmet Y, iki ay önce evlendiği eşi Pınar Y. ile tartışmış ve yaşanan kavga sırasında yaralanan eşi Pınar Y'yi bir hastaneye bırakıp kaçmıştı.

Hastanede yaşamını yitirdiği belirlenen Pınar Y'nin vücudundaki darp izleri üzerine inceleme başlatılmış, olayla ilgili eşi Mehmet Y, kayınpederi Samet Y, kayınvalidesi Elif Y. ve iki görümcesi gözaltına alınmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Pınar Y'nin öldürülmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede, Pınar Y'nin "dövüldüğü ve vücuduna kızgın ütü basılarak işkence yapılarak öldürüldüğü"nün adli tıp incelemesinde belirlendiği kaydedilmiş, kocası Mehmet Y. ile kayınpederi Samet Y. hakkında "Tasarlayarak kasten yakın akrabayı öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Ölen kadının kayınvalidesi Elif Y. ile görümceleri Pelin ve Selfet Y. hakkında ise "Suç dellilerini gizlemek ve yok etmek" suçundan 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası talep edilmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Darp Cinayeti' Davasına Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement