Dedeoğlu Şairler ve Yazarlar Evi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Dedeoğlu Şairler ve Yazarlar Evi Açıldı

Dedeoğlu Şairler ve Yazarlar Evi Açıldı

Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Dedeoğlu Şairler ve Yazarlar Evi törenle hizmete açıldı.

28.05.2012 11:21

Açılış töreninde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş'ta bir ilki gerçekleştirdiklerine işaret ederek: "Bizim çocukluğumuzda gideceğimiz böyle güzel mekanlar yoktu. Bugün hizmete açacağımız Dedeoğlu Şairler ve Yazarlar Evi'ni gençlerimize armağan ediyoruz. Burada İkindi Sohbetleri, Akşam Sohbetleri yapılacak. Gençlerimiz burada şairlerimizle yazarlarımızla buluşacaklar. Fikirleri ne olursa olsun, şairlerimiz, yazarlarımız, fikir adamlarımız burada gençlerle sohbet etme imkanı bulacak. İşletmesini biz yürüteceğiz ve edebiyata, şiire, okumaya meraklı gençlerimiz burada kendilerine yer bulabilecekler.

Dedeoğlu Konağımız üç binadan oluşuyor ve diğer iki binasını da farklı alanlarda değerlendireceğiz. Hizmete açacağımız Dedeoğlu Şairler ve Yazarlar Evi'nde odalara şairlerimizin ve yazarlarımızın isimlerini verdik ve onlarla ilgili bilgiler ve dokumanlar bulunuyor. Tüm gençlerimizi buranın müdavimi olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Konuşma sonrası açılış kurdelesi kesilerek Dedeoğlu Şairler ve Yazarlar Evi gezildi.

Açılış törenine Adalet Bakan Yardımcısı Av. Veysi Kaynak, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Vali Yardımcıları Mustafa Antepli, Servet Güngör, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Muzaffer Doğan, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan Kara, Mustafa Uzunlar, bazı daire müdürleri, belediye birim müdürleri, şairler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Dedeoğlu Şairler ve Yazarlar Evi'nin açılışının ardından Kahramanmaraş Belediyesi Sosyal Tesislerine geçilerek Yazarlık Atölyesi açılışı gerçekleştirildi ve burada da ilk yazarlık dersini Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Muzaffer Doğan verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dedeoğlu Şairler ve Yazarlar Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement