Değirmenciden Çocuklara Karne Hediyesi - Son Dakika
Güncel

Değirmenciden Çocuklara Karne Hediyesi

Değirmenciden Çocuklara Karne Hediyesi

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci çocuklara müthiş bir hediye gönderdi.

12.06.2012 17:28  Güncelleme: 17:26

Çocuklara karne hediyesi olarak Sirk davetiyesi gönderen Değirmenci Avcılarda kurulan Türkiye'nin ilk sirki çadırına davet etti. Ücretsiz olarak Sirke gelen çocuklar sirk çadırında Türkiye'nin son cambazını ve akrobatları izleyerek keyifli bir tatile merhaba demenin tadını çıkardı.

Türkiye'nin ilk sirkinin kurucusu Servet Yalçın önderliğindeki Atlas Sirki Avcılarda gösterilerine başladı.

Ambarlıda kurulan sirk çadırında özel "Cambazhane Şenliği" gösterileri yaz boyu sürecek.

Avcılar Ambarlıda kurulan sirk çadırında gösterilerine başlayan Atlas Sirki, ip cambazlığı, ateşbazlık, sihirbazlık, madrabazlık gibi "Somut Olmayan Kültürel Miras kapsamındaki" seyirlik sanatların yeniden canlandırıldığı geleneksel sirk gösterisi ile özellikle çocukların ve ailelerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Uluslararası üne sahip bir kadrodan oluşan sirkte Türkiye'nin son ip cambazı, 64 yaşındaki Dr. Özdemir Turan da yer alıyor. Asıl mesleği diş hekimliği olan Turan aynı zamanda yönetmenliğini Serdar Güven'in yaptığı "Canıyla Oynayanlar" adlı belgesele de konu olmuştu.

Projenin sanat yönetmeni ve Türkiye'nin ilk sirk okulunun da kurucusu olan tiyatro sanatçısı Servet Yalçın sirkin önemini şöyle anlatıyor: "Bize, binyıllara varan bir kültür birikiminden miras kalan geleneksel gösteri sanatçıları ve ip canbazları, tamamen gerçek kahramanlardan oluşan bir eğlence kültürünün baş aktörleriydi. Onlar aslında yaşamımızın gizli kahramanları, isimsiz emekçileriydiler.

Canıyla oynayan bu gerçek kahramanlar değişen eğlence anlayışı içinde yok olmaya yüz tutan sanatlarını 1970'li yıllardan itibaren sonlandırmak ve canbaz hanelerini birer birer kapatmak zorunda kaldılar. Kaybolan bu sanatlar üzerine toplanan belge, bilgi, minyatür, gravür ve eski fotoğraflardan yola çıkılarak oluşturulan "Atlas Sirki - Seyirlik Sanatları Gösterisi" modern toplumda geçmişle geleceği birbirine sanatla bağlayan kültürel bir köprü görevi görüyor."

Yok olmaya yüz tutan geleneksel seyirlik sanatları tüm İstanbul halkına tanıtmak için yola çıkan sirkin bir amacı da çoğu Avrupa ülkesinde çocukların gelişiminde özel bir yeri olan ve Türkiye'de yeni nesil sirk sanatçıları yetiştirmeyi hedefleyen bir okul açmak. Servet Yalçın Avcılar bizim için bir sıçrama tahtası olacak, "Burada yıl sonu büyük bir gösteri merkezi kuracağız. Şimdilik çocuklarıma başkanımız karne hediyesi olarak sirke davet etti. Ama hedefimiz çok büyük. Tüm çocukları aileleriyle birlikte bekliyoruz" dedi.

Avcılar Ambarlıda deniz kenarındaki alışveriş merkezinin otoparkına kurulan sirk çadırında her akşam saat 20.00,21.00 ve 22.30 de tekrarlanan birbirinden ilginç ve eğlenceli gösterileri yaz sezonu boyunca halka açık kalacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Değirmenciden Çocuklara Karne Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement