Dehşetin Nedeni Desteksiz Çatı Kanadı - Son Dakika
Güncel

Dehşetin Nedeni Desteksiz Çatı Kanadı

Dehşetin Nedeni Desteksiz Çatı Kanadı

Hacı Ahmet Paralı İlkokulu'nun çatısının kanat duvarı dün saat 15.00 sıralarında şiddetli lodos nedeniyle kantinin üzerine devrildi.

04.04.2013 16:29  Güncelleme: 11:20

Bu sırada kantinde bulunan ve enkazın altında kalan Kamile Öztürkmen (54) hayatını kaybederken; Eda Nur Vural (13), Yağmur Zeybek (12), Ayşe Irmak (31), Mehmet Aygün (26), Soner Karakurt (33), eşi Nergis Karakurt (32) ve kızı Eylül Karakurt (3) yaralandı. Enkazın altından çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

5 YARALI TABURCU EDİLDİ

Sağlık durumları iyi olan Eda Nur Vural, Yağmur Zeybek, Ayşe Irmak, Mehmet Aygün ve Soner Karakurt, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olay sırasında öğrencilerin derste olması facianın büyümesini önledi. Olayda hayatını kaybeden kantin işletmecisi Kamile Öztürkmen'in kızı Nergis Karakurt ile kızı Eylül Karakurt'un ise bugün ilerleyen saatlerde taburcu edileceği öğrenildi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Hayatını kaybeden Öztürkmen'in cenazesi, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu'nda yapılan otopsi sonrası Honaz İlçesi'nin Emirazizli Köyü'nde öğlen düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

POLİSİN ÖNLEMİ SÜRÜYOR

Bugün eğitim yapılmayan okulun çevresinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, yetkililer dışında kimsenin okula girmesine izin vermedi. Bahçe kapıları güvenlik şeridiyle kapatılan okulun kantinini görmeye gelen mahalle sakinleri, 'Çocuklarımızı Allah korudu' dedi. Olay sırasında derste olan bir öğrenci ise çok korktuklarını belirtip, 'Patlama oldu sandık. Dışarıya baktığımda kantinin üzerine çatının çöktüğünü gördüm. Hepimiz korkudan ağlamaya başladık. Çantalarımız ve eşyalarımızı sınıflarda bırakarak kaçtık' diye konuştu.

DEHŞETİN NEDENİ DESTEKSİZ KANAT DUVARI

Okulun çatı duvarının çökmesinin ardından Valilik inceleme başlattı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri sabah okula giderek çöken çatı ve kantinde inceleme yaptı. İlk değerlendirmelere göre, ilkokul bölümünün çatı kanat duvarının destek kullanılmadan ve iç sıvasız yapıldığı, hızı saatte 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodos yüzünden kanat duvarının blok halinde kantinin üzerine çöktüğü belirlendi. Okulun iki binası arasında bulunan ve çatısı metal konstrüksiyonla yapılan tek katlı kantin ise çöken duvarla harabeye döndü.

İKİ YIL ÖNCE TADİLATTAN GEÇİRİLMİŞ

İki ayrı binadan oluşan toplam 32 derslikli 4 katlı Hacı Ahmet Paralı İlk ve Ortaokulu'nda 1200 öğrenci eğitim görüyor. Eğitime 1979 yılında başlayan okulun bugün ortaokul olarak kullanılan binası 1984 yılında tamamlandı. Hayırsever Hacı Ahmet Paralı tarafından yaptırılan ve bugün ilkokul olarak kullanılan binada ise 1997 yılında eğitime başlandı. Kantin ise iki binanın arasında bulunuyor. İki yıl önce ise okulda tadilat yapıldığı bildirildi. Okulun teknik inceleme raporunun sonucuna göre eğitime başlayıp başlamayacağına karar verilecek.

ÇİFT YÖNLÜ SORUŞTURMA

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 'Üzücü bir durum. Olayla ilgili idari soruşturma başlattık. Teknik ekip incelemesini yaptı, rapora göre okulla ilgili kararımızı vereceğiz. Kantinin prosedüre uygun yapılıp yapılmadığını da inceliyoruz. Adli soruşturma da diğer taraftan sürüyor. Çalışmalarımız bittikten sonra elde ettiğimiz sonuçları açıklayacağız' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dehşetin Nedeni Desteksiz Çatı Kanadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement