Demirbaş'ın Yurt Dışı Yasağı Kalktı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Demirbaş'ın Yurt Dışı Yasağı Kalktı

Demirbaş\'ın Yurt Dışı Yasağı Kalktı
07.05.2012 11:35  Güncelleme: 11:46

KCK/TM davasında yargılanan Sur İlçesi Belediye Başkanı BDP'li Abdullah Demirbaş ile ilgili yurt dışı yasağı kalktı.

Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK/TM ana davasında hasta olduğu için tutuksuz yargılanan Diyarbakır'ın merkezi Sur İlçesi Belediye Başkanı BDP'li Abdullah Demirbaş ile ilgili yurt dışı çıkış yasağı kalktı. Demirtaş geçen cuma günü tedavi için Almanya'ya gitti.

Diyarbakır'da, 25 Aralık 2009 tarihinde Belediye başkanlarını da kapsayan KCK soruşturması kapsamında tutuklanan ve hastalığı nedeniyle 14 Mayıs 2010 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Sur Belediye başkanı Abdullah Demirbaş ile ilgili yurt dışı çıkış yasağı kararı verildi.

Demirbaş'ın yurt dışında tedavi olması için yurt dışına çıkış yasağının kalkması için sosyal medyada kampanyalar düzenlenirken, Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir süre önce bu yasağı kaldırdığı belirtildi. Mahkeme yurt dışına çıkış kararını kaldırınca tedavi için cuma günü Almanya'ya gitti.

Tutuklu olduğu sırada rahatsızlanınca hastaneye kaldırılan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'a, 'Derin Ven Trombozu' teşhisi konulmuştu. Bacağın derin toplar damarlarının pıhtıyla tıkanması anlamına gelen hastalıkta pıhtı parçasının kan akımıyla akciğere taşınıp, doğal kan akımının kapanmasına yol açabildiği kaydedildi. Yaşamı tehdit eden pıhtılaşmayı kontrol altına almak için sistematik bir tedaviye ihtiyaç olduğu, kanı sulandırıcı ilaçların kullanılması ve sulandırılmış kanın kanamaya yol açmaması gerektiği ifade edildi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirbaş'ın Yurt Dışı Yasağı Kalktı - Son Dakika


Advertisement