Manisa'nın Demirci ilçesinde 4-6 yaş Kur'an kursunda robotik kodlama şenliği düzenlendi.
Demirci Akıncıları 4-6 yaş Kur'an kursundaki etkinlikte minikler, basit devre sistemleriyle hazırladıkları vantilatör projelerini, bilgisayarsız kodlama robotlarını ve kodlama ile labirent üzerinde hareket eden düzenekleri tanıttı.
İlçe Müftüsü İbrahim Sağlam, kursta dini eğitimin yanı sıra yanı sıra akıl-zeka oyunları, robotik kodlama ve fen, teknoloji, mühendislik ile matematik alanlarında da eğitim verildiğini belirtti.
Kurs müdürü Rukiye Aguş da çocukları teknoloji çağının gerekliliklerine hazırlamayı amaçladıklarını ifade etti.
Çocuklardan Metin Alp Özaşıcı ise kurslarında hem dini eğitim aldıklarını hem de robot tasarlamayı öğrendiklerini dile getirdi.
Etkinliğe Demirci Kaymakamı Fatih Bayram ile Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara da katıldı.
Son Dakika › Güncel › Demirci'de Robotik Kodlama Şenliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?