Deniz Feneri Derneği İftarı - Son Dakika
Güncel

Deniz Feneri Derneği İftarı

Deniz Feneri Derneği İftarı

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Avukat Mehmet Cengiz, "Arakan'da Müslüman neslin yok edilmesi için planlı çalışmalar yürütülmüştür."

13.08.2012 23:53

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Avukat Mehmet Cengiz, "Arakan'da Müslüman neslin yok edilmesi için planlı çalışmalar yürütülmüştür. Geçen seneden beri Müslümanlar'a karşı Budist yönetim eliyle bir soykırım başlatılmıştır" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte Myanmar'a giden Cengiz, Deniz Feneri Derneği Genel Merkezi'nde düzenlenen iftarda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İftarda Arakan'la ilgili izlenimlerini anlatan Çengiz, Arakan'da yaşayan Müslümanlar'ın bu toprakların sahibi olduğunu, Arakan'ın yüzyıl boyunca İngilizler'in sömürgesi altında kaldığını ve Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Arakanlı Müslümanlar'ın bilinçli bir şekilde soykırıma tabi tutulduğunu söyledi.

Arakan'daki kampların halinin içler acısı olduğunu anlatan Cengiz, "Eyalet Valisi bize, 'ölen Müslümanlar ile Budistler arasında çatışmalar var. Biz bunu engellemeye çalışıyoruz' dedi. Budist yönetim, üzerinden bu suçu atma gayretinde. Ancak durum bunun tam tersi. Arakan'daki Müslüman neslin yok edilmesi için planlı çalışmalar yürütülmüştür. Geçen seneden beri Müslümanlar'a karşı Budist yönetim eliyle bir soykırım başlatılmıştır" şeklinde konuştu.

Arakan'daki Müslümanlar'ın sahipsiz durumda olduğunu ifade eden Cengiz,

"Kamplarda genellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar kalıyor. Polisler halkı iyice sindirmiş. Bize işaretlerle durumlarını ifade etmeye çalıştılar. İçlerine girince arkadaşlarımızın ellerine çeşitli notlar ve mektuplar sıkıştırdılar. Bana verdikleri notta 28 tane İslami okulun yakıldığı yazılıydı. Bir başka notta 38 caminin yakıldığı yazılıydı. Bir mektupta, 'aile bireylerimizin çoğunu öldürdüler, burada can güvenliğimiz yok. Bizi buradan kurtarın' diye yazıyordu" ifadelerini kullandı.

Deniz Feneri Derneği'nin bölgedeki çalışmalarını anlatan Cengiz, ilk etapta Bangladeş sınırındaki kamplarda 10 bin aileye gıda yardımında bulunduklarını, yakın zamanda Myanmar'da insani yardım faaliyetlerine başlayacaklarını söyledi.

Muhabir: Kenan Irtak/Emel Soy

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Feneri Derneği İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement