Deniz Gezmiş ve Arkadaşları, İdamlarının 42. Yıldönümünde Dolmabahçe'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Deniz Gezmiş ve Arkadaşları, İdamlarının 42. Yıldönümünde Dolmabahçe'de Anıldı

Deniz Gezmiş ve Arkadaşları, İdamlarının 42. Yıldönümünde Dolmabahçe\'de Anıldı

Deniz Gezmiş ve arkadaşları idamının 42. yıldönümünde yaklaşık 200 kişilik grupla Dolmabahçe Sahili’nde anıldı.

06.05.2014 14:11

Deniz Gezmiş ve arkadaşları idamının 42. yıldönümünde yaklaşık 200 kişilik grupla Dolmabahçe Sahili'nde anıldı. Anma töreni katılanlar sahilden denize karanfil attı.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilmelerinin 42. yıldönümünde Dolmabahçe Sahili'nde anıldı. İlk olarak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gümüşsuyu kampüsünde toplanan yaklaşık 100 kişi, buradan sloganlar atarak Dolmabahçe'ye doğru yürüdü. Burada kendilerini bekleyen diğer bir grupla buluşan grup daha sonra sahile devam etti.

Burada Gezmiş ve arkadaşlarının yıldönümü nedeniyle bir konuşma yapan 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, "Bundan 42 yıl önce bugün Ankara merkez Cezaevinde yaşamlarını bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesine aramış, 3 devrimci öğrenci Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edildiler. Onlar başta olmak üzere birçok devrimci arkadaşlarımız 68 devrimci sürecinde dağ başlarında, sokak ortalarında kurşunlanarak öldürüldüler. Onlar başta olmak üzere Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ve tüm devrim şehitleri adına hepinizi 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum" dedi.

Daha sonra grup, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra grup sık sık sloganlar attı. Ardından konuşmasına devam eden Targan, "Bir şey daha var onu da vurgulamak isterim. Biliyorsunuz, Amerikan emperyalizminin 6. filo askerleri sık sık boğaza gelirdi. 60 yıllarda en büyük tepki yine 68 devrimci gençlik kuşağı tarafından yapılmış ve Amerikan askerleri buradan kovalanarak deniz dökülmüştü. Nasıl ki Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı'nda emperyalizmi tarihine denizine gömdüyse, 68 devrimci kuşağı da emperyalizme, gericiliğe ve her türlü faşiszime karşı mücadelesinde aslanlar gibi dimdik durdu ve yenilsek bile yok olmadık. Mücadelemiz bugüne dek sürmektedir" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından grup, denize karanfil attı. Karanfil atılmasının ardından tören sona erdi. Daha sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deniz Gezmiş ve Arkadaşları, İdamlarının 42. Yıldönümünde Dolmabahçe'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement