"Denizli İle Meksika Arasındaki Ticaret Artacak" - Son Dakika
Güncel

"Denizli İle Meksika Arasındaki Ticaret Artacak"

"Denizli İle Meksika Arasındaki Ticaret Artacak"

Denizli'ye gelen Denizlili Meksika Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Yavuz Değirmencioğlu, Vali Abdülkadir Demir'i ziyaret etti.

20.06.2013 10:52  Güncelleme: 12:56

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Çelikkol da yer aldı.

Meksika Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Yavuz Değirmencioğlu ziyarette, Meksika'ın ekonomisi ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler hakkında bilgiler vererek, "Meksika- Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirilmesi ve bir Denizlili olarak Denizli'nin ihracatının büyümesi için elimden geleni yapmaya çalışacağım" dedi.

Denizli Meksika arasındaki ticari faaliyetleri arttırabilmek için yapılabilecek çalışmaların konuşulduğu görüşmede Vali Demir, "Değerli arkadaşlar bugün Meksika Büyükelçiliğimizin Ticaret Müşaviri Yavuz Değirmencioğlu Bey ziyaretimize geldi. Biliyorsunuz Denizli, özellikle sanayisiyle, ticaretiyle ve ihracatıyla artık Türkiye'de önde gelen kentlerden bir tanesi. Yavuz Bey kendisi Denizlili. Denizli'ye tatile gelmesi dolayısıyla tanıştık. Bugün, dünden itibaren değişik sektörlerde Sanayi Odası Başkanımızla, Mermerciler Derneği Başkanımızla görüşmeler yapıyor. Özellikle Meksika, Türkiye arasındaki ticari ilişkilerde ne yapabiliriz, ben şehrime nasıl katkı yapabilirim düşüncesiyle bizi ziyaret etti. Kendisi 2 yıldır Meksika'da çalışıyor. Dolayısıyla o bölgeyle ilgili çok önemli birikim ve tecrübeleri var. Bizi yönlendiriyor.

Meksika da öncelikli konular nelerdir. Denizli bundan nasıl faydalanabilir, ne yapabilirizi görüşeceğiz. Yavuz Bey'in konumu Ekonomi Bakanlığı'nın dışarıdaki temsilcisi konumunda. Dolayısıyla Türkiye'nin Meksika ile olan bütün ticari ilişkilerini dizayn eden arkadaşımız. Bunun şehrimiz için önemli bir avantaj olduğuna inanıyoruz. Görüşmemizde de buna ne kadar katkı sağlayabiliriz birlikte göreceğiz. Biz kendisine tekrar şehrimize hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyoruz. Özellikle Meksika ile aramızdaki ticari ilişkilerin daha da artması için bize yardımcı olacak" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Denizli İle Meksika Arasındaki Ticaret Artacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement