Denizli Karne ve Madalya Sevinci Yaşayan Engelli Dilek'e Akülü Tekerlekli Sandalye Sözü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Denizli Karne ve Madalya Sevinci Yaşayan Engelli Dilek'e Akülü Tekerlekli Sandalye Sözü

Denizli Karne ve Madalya Sevinci Yaşayan Engelli Dilek\'e Akülü Tekerlekli Sandalye Sözü
23.01.2015 13:31

Karne ve madalya sevinci yaşayan engelli Dilek'e akülü tekerlekli sandalye sözü DENİZLİ Valisi Şükrü Kocatepe beraberindeki heyetle kentteki okulları dolaşıp öğrencilere karnelerini dağıtarak sevinçlerine ortak oldu.

Karne ve madalya sevinci yaşayan engelli Dilek'e akülü tekerlekli sandalye sözü

DENİZLİ Valisi Şükrü Kocatepe beraberindeki heyetle kentteki okulları dolaşıp öğrencilere karnelerini dağıtarak sevinçlerine ortak oldu. Hulusi Kulaklı Ortaokulu ziyaretinde Vali Kocatepe, ülke genelinde düzenlenen Kitap Okuyan Bilir Yarışması'nda teşvik ödülüne layık görülen yürüme engelli 13 yaşındaki Dilek Bağ'a, yarışmada kazandığı madalyayı taktı. Okula gidip gelirken zorluk çektiklerini söyleyen yüzde 91 engelli çocuğun ailesine AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, akülü tekerlekli sandalye sözü verdi.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve beraberindeki heyet, okulların yarı yıl tatiline girmesi nedeniyle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine karne dağıttı. Yardım Sevenler Derneği İlkokulu'na gerçekleştirilen ilk ziyarette Vali Kocatepe, öğrencilere tatilde bol bol kitap okumaları tavsiye etti. Ardından Hulusi Kulaklı Ortaokulu'nu ziyaret eden Vali Kocatepe, burada da karne dağıtarak öğrencilerin sevincine ortak oldu. Burada Vali Kocatepe, ülke genelinde Kitap Okuyan Bilir Yarışması'nda teşvik ödülüne layık görülen okulun başarılı öğrencilerinden yürüme engelli 13 yaşındaki Dilek Bağ'a yarışmada kazandığı madalyayı taktı. Karne ve madalya sevinci yaşayan Dilek, yürüme engeline rağmen, çok kitap okuduğunu ve doktor olmak istediğini söyledi. Arkadaşları tarafından çok sevilen Dilek, sınıfa girince alkış yağmuruna tutuldu.

Ziyarette bulunan AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Dilek Bağ'ın annesi ve babasıyla görüşerek sorunlarını dinledi. Dilek'in tekerlekli sandalyesiyle okula gelip gittiğini öğrenen Başkan Gürlesin, aileye akülü tekerlekli sandalye sözü verdi. Okula gidip gelirken zorluk çektiklerini söyleyen işçi emeklisi baba Bayram Bağ, "Tekerlekli sandalyeyle getiriyoruz ama sınıfı ikinci katta olduğu için merdivenlerden zorlukla çıkartıyoruz. Okula asansör yapılmasını istedik ama henüz bir sonuç çıkmadı. Başka engelli öğrencilerde asansör olmadığı için okula gelemiyor evde eğitim alıyor. Kızım, başaralı bir öğrenci bunu da yarışmada gösterdi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Karne ve Madalya Sevinci Yaşayan Engelli Dilek'e Akülü Tekerlekli Sandalye Sözü - Son Dakika


Advertisement