Deprem Haftası - Son Dakika
Güncel

Deprem Haftası

Deprem Haftası

Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan tatbikat, gerçeğini aratmadı.

15.03.2013 14:28

Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan tatbikat, gerçeğini aratmadı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tatbikat öncesinde konuşan Vali Münir Karaloğlu, sivil savunma ekiplerinin, felaketle akla gelen ve ilk yardıma koşan insanlardan oluştuğunu belirterek, kentte 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremin hemen sonrasında, yıkılan bütün binaların başında profesyonel arama kurtarma ekiplerinin bulunduğunu söyledi.

Arama kurtarma ekiplerinin, Türkiye'nin deprem ve afet gerçeğini unutmadan her an, her şeye hazır olması gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Artık bizim felakette 'yara sarmak' ile değil, 'yara almadan kurtulduk' diye övünmemiz lazım. Yaptığımız binaların, planladığımız şehirlerin bu deprem ve afet gerçeğine uygun olması gerekir. O zaman biz de depremden, yaşadığımız bir felaketten sonra enkazdan çıkardıklarımızla değil, enkaz altında bırakmadıklarımızla övünürüz."

Karaloğlu, 2011 yılında yaşanan ve 644 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremlerde insanların büyük acılar çektiğine işaret ederek, depremin gece ya da havanın soğuk olduğu bir günde olması durumunda ölü sayısının daha fazla olabileceğini hatırlattı.

"Deprem ve afette binamız hasar görse de vatandaşımıza tabut olmamalı, vatandaşım o enkazda kalmamalı" diyen Karaloğlu, ülkenin 11 bölgesinde sivil savunma arama kurtarma ekibi bulunduğunu ve bu ekiplerden birinin de Van'da olduğunu ifade etti.

Kentteki ekibin depremde, vatandaşların enkazdan kurtarılması, güvenliklerinin, barınmalarının, beslenmelerinin ve sağlıklarının sağlanmasında büyük hizmetler verdiğine değinen Karaloğlu, "Bu ekibimiz sadece Van'a değil, çevredeki illere de hizmet götürmektedir. Bu ekip bölgenin eli kolu, her şeyidir" dedi.

Karaloğlu'nun konuşması sonrası sivil savunma arama kurtarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği bir binanın 7. katında mahsur kalan yaralıya ulaşıldı.

Yaralıyı sedye ile indiren ekipler, radyoaktif serpintiye maruz kalan bir araca da müdahale ederek tatbikatı başarıyla tamamladı.

Programa Vali Yardımcısı Atay Uslu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Necat Hasar/ Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement