Desteklemelerin Erken Ödenmesi Talebi - Son Dakika
Güncel

Desteklemelerin Erken Ödenmesi Talebi

Desteklemelerin Erken Ödenmesi Talebi

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, pamuk desteklemelerinin erken ödenmesi talebinde bulundu.

12.12.2014 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, pamuk piyasasında dünya genelinde bir düşüş olduğunu belirterek pamuk desteklemelerinin erken ödenmesi talebinde bulundu.
Pamuk fiyatları ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, tekstil sanayisinin ham maddesi olan pamuk fiyatlarında dünya genelinde bir düşüş olduğunu ve üreticilerin de oldukça mağdur olduğunu söyledi. Çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi açısından pamuk desteklemelerinin Haziran ayı değil de Mart- Nisan aylarında ödenmesinin çiftçi açısından faydalı olacağını ve çiftçilerin mağduriyetlerinin de bu şekilde giderilebileceğine vurgu yaptı.

Kilogram başına 0,55 (55 kuruş) TL olan pamuk destekleme primlerinin de 0,75 (75 kuruş) TL'ye çıkarılması talebinde bulunan Çiçek, "Pamuk desteklemelerinin en az 5 yılda bir belirlenmesi gerekiyor. Durum böyle olursa çiftçi en azından uzunca bir süre kaygı yaşamamış olur ve pamuk ekiminden de vazgeçmemiş olur." diye konuştu.

'DÜŞÜŞ SADECE URFA'YLA SINIRLI DEĞİL'

Pamuk fiyatlarındaki düşüşe de değinen Çiçek, bu düşüşlerin sadece Şanlıurfa ile sınırlı olmadığını Dünya genelinde pamuk piyasasında bir düşüşün olduğunu aktardı.

Yerli pamuğun işlenmesi gerektiğine vurgu yapan Çiçek, bu şekilde Türkiye pamuğunun değerinin de artacağını belirtti. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından verilen teknik ekipman desteklemelerinin üreticiler ve sanayiciler tarafından taktirle karşılandığını da ifade eden Çiçek, bu desteklemelerin artarak devam etmesi durumunda da pamuğun kalitesinin giderek artacağını söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Desteklemelerin Erken Ödenmesi Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement