Devrim Şehidi Kubilay Antalya'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Devrim Şehidi Kubilay Antalya'da Anıldı

Devrim Şehidi Kubilay Antalya\'da Anıldı

Antalya'da CHP Muratpaşa İlçe Gençlik Kolları, katledilişinin 85'inci yıldönümünde 'Devrim Şehidi' Mustafa Fehmi Kubilay'ı meşaleli etkinlikte andı.

23.12.2015 19:34

Antalya'da CHP Muratpaşa İlçe Gençlik Kolları, katledilişinin 85'inci yıldönümünde 'Devrim Şehidi' Mustafa Fehmi Kubilay'ı meşaleli etkinlikte andı.

İzmir'in Menemen İlçesi'nde 85 yıl önce katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Antalya'da CHP Muratpaşa İlçe Gençlik Kolları tarafından anıldı. Akşam saatlerinde ellerinde meşalelerle tarihi Kalekapısı'nda toplanan partililer adına yapılan açıklamada, 23 Aralık 1930'da şeriat isteyen bir grubun dini kullanarak ne denli vahşileştiklerinin en somut örneğinin şehit Kubilay olduğu belirtildi. Açıklamada, "Dince, yobaz kesim, emperyalistlerin kışkırtmaları ve destekleriyle cumhuriyete karşı duruşlarından hiç vazgeçmedi. İrticayla mücadele etmek için canından olan Devrim Şehidi Kubilay'ı katledenlerin torunları, günümüzdeki mevcut siyasi irade içinde aktif olarak boy göstermekte, ülkeyi irtica bataklığına sürüklemek için her türlü politikayı izlemekte. Bundan 85 yıl önce hortlayan irtica, bugün de devrededir. Kubilay'ın katili olan bugünkü IŞİD zihniyetine, TIR'larla kimlerin silah gönderdiğini biliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Antalya'daki anma 1 dakikalık saygı duruşunun ardından sona erdi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Devrim Şehidi Kubilay Antalya'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement