Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Dha Yurt Bülteni - 11

Aydınlık Gazetesi Yönetmeni Yücel, gözaltına alındı (4)İLKER YÜCEL TUTUKLANDIAydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, 100 bin lira temin edilemediği için çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

03.06.2017 17:52

Aydınlık Gazetesi Yönetmeni Yücel, gözaltına alındı (4)

İLKER YÜCEL TUTUKLANDI

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, 100 bin lira temin edilemediği için çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. İlker Yücel adliye çıkışında gazetecilere, "FETÖ dönemindeki hakimlerin aldığı karardan dolayı tutuklandım" dedi. Yücel'in avukatı Mehmet Nuri Aytekin, "Mahkemeye nakit olarak 100 bin lira götürmemiz gerekiyordu. Bankalar kapalı olduğu için o kadar nakit bulunamadı. Aydınlık Gazetesindeki arkadaşlar, parayı temin etmeye çalışıyorlar. Yatırdığımız zaman çıkacak" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Adliye bahçesinden görüntü

-İlker Yücel ile rop

-İlker Yücel ile telefon konuşması

-Polis aracı ile giderken görüntü

Haber-Kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

========================================

İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'de iftar öncesi kiliseyi ziyaret etti

İÇİŞLERİ BAKANI Süleyman Soylu, iftar programına katılmak üzere geldiği Mardin'de, Süryaniler'e ait başta Kırklar Kilisesi olmak üzere bir çok tarihi mekanı gezdi.

Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Orhan Miroğlu ve AK Partililer tarafından Mardin Havaalanı'nda karşılanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak Süryaniler'e ait Kırklar Kilisesini ziyaret etti. Kilisede Diyarbakır-Mardin Metropoliti Salibe Özmen ve Başpapaz Gabriel Akyüz'den kilise hakkında bilgi alan Bakan Soylu, kilisedeki tarihi Süryani el yazması İncil'i detaylı olarak inceledi. Kilisede ibadet yapılan alanı da ziyaret eden Bakan Soylu, daha sonra bir süre önce vefat eden 12 yaşındaki Nehir Bektaş'ın babası Yakup Bektaş'ı ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Kiliseden sonra Kasım Tuğmaner Camisi'ni ziyaret ederek burada ikindi namazını kılan Bakan Soylu, esnafı ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Bakan Soylu, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında vatandaşlarla bir araya gelecek. Bakan Soylu, burada iftarını açtıktan sonra Midyat İlçesi'ne geçerek, burada güvenlik güçleri ile birlikte düzenlenecek sahur programına da katılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakan'ın Kilise ziyareti

-Papaz'dan bilgi alması

-Esnaf ziyareti

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement