Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Ali İsmail Korkmaz, mezarı başında anıldıESKİŞEHİR'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz,ölümünün 4'üncü yıldönümünde mezarı başında anıldı.

10.07.2017 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ali İsmail Korkmaz, mezarı başında anıldı

ESKİŞEHİR'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz,ölümünün 4'üncü yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Merkez Antakya İlçesi Ekinci Asri Mezarlığı'ndaki anma etkinliğine Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz, babası Şahap Korkmaz ile Hatay'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert'in ve çok sayıda vatandaş katıldı. Oğlunun mezarı başında ağlayan anne Emel Korkmaz, "Bu kadar erken gideceğini biliyor muydun Ali'm? Ama sen artık yoksun Ali'mö diye ağıt yaktı. Anma etkinliği, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Ali İsmail'in mezarının görüntüsü

Mezar başında ağlayan annesi Emel Korkmaz

Babası Şahap'ın kolundaki Ali İsmail dövmesi

Hatice Cömert'in Emel Korkmaz'la kucaklaşması

Birlikte mezar başında ağlamaları

Ali İsmail'in mezarında ağlayan yakınları

Anmaya katılanların görüntüsü

SÜRE: 01' 47" BOYUT: 197 MB

Haber: Ramazan ÇELİK/HATAY, -

==================================

Marmaris'te 3 kişi PKK propagandasından tutuklandı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK/PYD ve KCK propagandası ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'a ve devlet büyüklerine hakaret ettiği belirlenen 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri, sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK/PYD ile KCK propagandası yapan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile devlet büyüklerine hakaret ettiği belirlenen N.Y. (25), M.A. (36),Y.D.'yi (46) ve H.Ö. (29) geçen Cuma evlerine yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilen N.Y., M.A. ve Y.D. 'Terör örgütü propagandası yapmak ve devlet büyüklerin hakaret' suçundan tutuklanırken, H.Ö. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Marmaris Adliyesi'nden görüntü

Zanlılardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

=========================================

Anneler,resimlerini SMA'lı çocuklar için sergiledi

ESKİŞEHİR'de 5 kadın, yaptıkları resimlerle SMA hastası çocuklar yararına sergi açtı.

Annelerin Paletinden Resim Sergisi, Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev'de açıldı. Açılışa İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu ile çok sayıda kişi katıldı. Gönül İmal, Gülşen Özbiçen, Nevin Sertkaya, Saadet Şentürk ve Şirin Sağcan tarafından yapılan toplam 54 resim tablosunun yer aldığı sergi ilgi gördü. Serginin açılışında konuşan SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği Başkanı Ali Soyer, 5 annenin kendilerine başvurarak SMA hastası çocuklar yararına resim sergisi açmak istediklerini belirtti. Kendilerinin bunu sevinçle karşıladıklarını ifade eden Soyer şöyle dedi:

"SMA bir kas hastalığı, acımasız bir hastalık. Son zamanlara kadar bu hastalığın ilacı yoktu. 2017 yılının başında ilaç yurt dışında piyasaya sürüldü. Aradan 7 ay zaman geçti, ilacımızı çocuklara alamadık. Çalışmalar çok hızlı sürüyor. İnşallah kısa bir zamanda çocuklarımızı ilaca kavuşturacağız. En yüce duygu annelik duygusu. Buradaki annelerimize sergiden elde edilen geliri SMA'lı çocuklara bağışlayacakları için kendilerine teşekkür ediyor, şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz."

Sergide eserleri bulunan kadınlardan Şirin Sağcan, meslek edindirme kurslarına katıldıkları ve kursta yaptıkları resimlerde SMA hastası çocuklar yararına sergi açtıklarını söyledi.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Sergi açılışından,

-SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği Başkanı Ali Soyer'in konuşması,

-Sergiyi gezenlerin çekilen görüntüleri bulunuyor

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

==================================

Yolda karşılaştığı husumetlisini öldürdü

ADAPAZARI'nda, H.H.K. yolda karşılaştığı husumetlisinin üzerine kurşun yağdırdı. 31 yaşındaki Aykut Bayrak yaşamını yitirirken, yoldan geçen bir kişi ise kurşunN isabet etmesi sonucu yaralandı.

Olay akşam saatlerinde, Adapazarı Karaağaç Bulvarı'nda meydana geldi. H.H.K aralarında husumet bulunan Aykut Bayrak ile yolda karşılaştı. Tabancasını çıkaran H.H.K. kurşun yağdırdı. Aykut Bayrak vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanırken, yoldan geçen Vedat K. ise yaralandı. Yaralılar olay yerine yakın özel bir hastaneye kaldırıldı. Vedat Bayrak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

H.H.K olay yerinden kaçmak isterken motorize trafik ekipleri tarafından yakalanarak, cinayet büro ekiplerine teslim edildi. Bayrak'ın hayatını kaybettiğini duyan yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirdi. Çevik kuvvet ekipleri hastane önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Hastanenin önünden görüntü

Haber: Aziz GÜVENER/ ADAPAZARI(Sakarya), -

==================================

Sürpriz evlilik teklifi yaptı cevap alamayınca hayal kırıklığına uğradı

BURSA'nın İnegöl ilçesi'nde bulunan 3 yıllık kız arkadaşı Öznur Çelik'e evlilik teklifinde bulunmak için 20 motorcu arkadaşıyla gelen Ali Ülkü trafik kazası geçirdi. Kolundan yaralanan Ali Ülkü evlilik teklifi geciktirmemek için sağlık görevlilerinin tedavi teklifini kabul etmedi. Elindeki bir demet gülü kız arkadaşına veren Ali Ülkü arkadaşlarının açtığı "benimle evlenirmisin ? ö pankartıyla evlilik teklifini yaptı. Olanlar karşısında şaşıran Öznur Çelik çevredekilerin "evetö de çığlıkları arasında bu konuyu aramızda konuşalım diyerek parktan ayrıldı.

27 yaşındaki Ali Ülkü, üç yıllık kız arkadaşı  Öznur Çelik'e evlilik teklifi yapmak için 20 motorcu arkadaşıyla birlikte İstanbul'dan motorlarla yola çıkarak İnegöl'e geldi. İstiklal Caddesi üzerine geldiğinde İsmail G. yönetimindeki 16 KGE 10 plakalı özel otomobil Ali Ülkü idaresindeki 34 FY 7260 plakalı motosiklete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile kontrolden çıkan motosiklet devrilerek Ali Ülkü kolundan yaralandı. Olay yerine gelen sağlık görevlilerinin tedavi teklifini "evlilik teklifi yapacağım geç kalmamam lazımö diyerek kabul etmeyen Ali Ülkü buluşma yeri olan Hikmet Şahin Kültürparkına arkadaşlarıyla birlikte hareket etti.

Elindeki bir demet gülü kız arkadaşı Öznur Çelik'e veren Ali Ülkü arkadaşlarının açtığı "benimle evlenirmisin ? ö pankartıyla evlilik teklifini yaptı. Olanlar karşısında şaşıran Öznur Çelik çevredekilerin "evetö de çığlıkları arasında uzun süre sessiz kalıp bu konuyu aramızda konuşalım diyerek parktan ayrıldı. Tüm ısrarlara rağmen "Evetö demeden parktan ayrılan kız arkadaşının tavrı üzerine Ali Ülkü'nün hayal kırıklığına uğradı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

- Motosiklet sürücüsünün kaza görüntüleri

-Motosikletli grubun görüntüsü

-Gencin evlilik teklifi

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (BURSA), -

=======================================

Adriana Lima Bodrum'da (2)

BODRUM'DA ADRİANA LİMA KABUSU

Tatil için Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen Adriana Lima ve sevgilisi Metin Hara, Bodrum trafiğinde kabus estirdi. Lima, tam 1 saat 45 dakika Bodrum sokaklarında ve yarımadada basın mensuplarını peşinden koşturdu, araya giren iki araç basın mensuplarının otomobillerine çarptı.

140 KM HIZLA GİTTİ, KIRMIZIDA DURMADI

Bu akşam tatil için sevgilisi Metin Hara ile birlikte Milas- Bodrum Havalimanı'na gelen ardından özel bir otomobile binerek Bodrum'da kalacağı yere hareket eden Adriana Lima'nın Bodrum şehir merkezine girdikten sonra basın mensuplarının kendisini takip etmesine sinirlendi. Lima'nın şoförüne verdiği talimat ile Göltürkbükü, Gündoğan ve Yalıkavak mahallelerinde beş tur atıldı. Ardından Ortakent -Yahşi mahallesi, Yalıkavak  yoluna girerek basın mensuplarını atlatmaya çalışan şoförün kırmızı ışıklara da uymadığı görüldü. Yaklaşık 160 kilometrelik yol bir saat 45 dakika sürdü. Kovalamaca sırasında iki araç, basın mensuplarının arasına girerek basın mensuplarını tehlikeye düşürdü.

Saat 18.00'de Milas Bodrum Hava Limanı'ndan çıkan Lima ve sevgilisi Metin Hara, saat 20.00'de Dereköy Mahallesi'nde bir otelin işletmeciliğini yapan Şeyda Karakaya isimli turizmcinin çiftlik içindeki villasına girdi. Lima ve sevgilisinin içerisinde tarihi değirmen olan ve sık sık düğün ve nişanların düzenlendiği özel villaya girişi sırasında villa çalışanlarının basın mensuplarının görüntü almasına engel olduğu görüldü. Adriana Lima'nın gelişi ile ilgili bilgi verilmedi. Lima'nın, Metin Hara ile yarın yata binerek Gökova ve Yunan adalarını kapsayan mavi yolculuğa çıkacağı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Lima'nın takibi sırasında yollarda yaşananlar

Lima'nın ve sevgilisinin girdiği ev genel detay görüntüler

Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), DHA)

===============================================

Akçakale Kent Parkı açıldı

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, Büyükşehir Belediyesi tarafından 53 bin metrekarelik alana yaptırılan park, düzenlenen törenle açıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçenin Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki 53 bin metrekarelik alana yaptırılan ve içerisinde oyun parkurları, kamelyalar, basketbol ve voleybol sahaları ile bisiklet ve yürüyüş yolları bulunan Akçakale Kent Parkı park için açılış töreni düzenlendi. Törene; Akçakale Kaymakamı Temel Ayça, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şehitlere rahmet dileyerek, parkın hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından parkın açılışı yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Törene katılanlar

Nihat Çiftçi'nin konuşması

Açılış töreni

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT-ŞANLIURFA-DHA)

=====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement