Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sarp Sınır Kapısı'nda inceleme (2)OVİT TÜNELİ'Nİ İNCELEDİCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin İkizdere ilçesi yakınlarındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı sürdürülen Ovit Tüneli'ndeki çalışmaları inceledi.

07.08.2017 16:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sarp Sınır Kapısı'nda inceleme (2)

OVİT TÜNELİ'Nİ İNCELEDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin İkizdere ilçesi yakınlarındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı sürdürülen Ovit Tüneli'ndeki çalışmaları inceledi. Artvin'in Hopa İlçesi'nde Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı'ndaki incelemelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopterle Ovit Dağı'na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindeki Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte 14. 3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise 4'üncü uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Ovit Tüneli'ndeki çalışmaları yerinden inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

İncelemeler sonrası Erdoğan tünel inşasında çalışan işçilerle de bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çekildi. Yapımı süren tünelin de içerisine giren Cumhurbaşkanı Erdoğan burada bir süre incelemelerde bulundu. Basına kapalı gerçekleşen ve 40 dakika süren incelemeleri ardından bölgeden ayrılan Erdoğan helikopterle Rize'ye gitti.

OVİT TÜNELİ

Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı geçidinde yapımında sona gelinen 14. 3 kilometrelik Ovit Tüneli, Türkiye'nin en uzun, dünyanın 4'üncü uzun çift tüplü tüneli olacak. Ovit projesi, Başbakanlık Osmanlı arşivi kayıtlarına göre, 1880 yılı Osmanlı Devleti'nin kalkınma çalışmalarında yer aldı. Proje için ilk adım 1930 yılında yol projesi ile hayata geçirildi. Kazma ve küreklerle yol yapımının başlanan bölgeye Rizeliler gruplar halinde gönderildi. Yapımı yıllarca gündemden düşmeyen Ovit Tünel projesi ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde gündeme geldi ve 13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atıldı.

12 AY BOYUNCA ULAŞIM SAĞLANACAK

Tünelin giriş kotu 2054 metre, çıkış kotu ise 2260 metre olacak. Makyol İnşaat tarafından yapılan ve 412 milyon 366 bin liraya mal olacak olan Ovit Tüneli'nin tamamlanmasıyla Rize - Erzurum arasındaki ulaşım 4.4 kilometre kısalacak ve 12 ay boyuna kesintisiz sağlanacak. Kış şartları nedeniyle ulaşımın aksadığı Ovit Dağı geçidinde yapılacak tünel sayesinde Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri birbirine bağlanacak.11 Kasım 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle Ovit tünelinde ışık göründü töreni yapılmıştı. Aydınlatma ve mekanik aksamlarının yapımı süren Ovit Tüneli'nin yılsonunda tek tüpünün trafiğe açılması planlanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Erdoğan'ın bölgeye gelişi

-Tünel ziyaretleri

-Çevreden görüntüler ve Erdoğan'ın gidişi

-Detaylar

HABER KAMERA: Muhammet KAÇAR/ RİZE,

================================================

Aydın'da 64 sanıklı FETÖ/PDY çatı davası başladı

AYDIN'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında birçok işadamı ve bürokrat ile 2 gazetecinin de bulunduğu 37'si tutuklu 64 sanıklı 'çatı davası' başladı. Duruşmada ifade veren sanık kafeterya zinciri işletmecisi A.T.'nin tutuklu olması nedeniyle iflas ettiğini söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Ümit, "Ülke elden gitmiş, sen iflastan bahsediyorsun. Ülken olmazsa senin işinin bir anlamı var mı" dedi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aydın 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianamesi kabul edilen örgütün Aydın'daki çatı yapılanması davasına, duruşma salonuna dönüştürülen Aydın Gençlik Merkezi Şehit Fethi Sekin Tiyatro ve Konferans Salonu'nda başlandı. Duruşmaya örgüte üye olmak ve maddi destek sağlamak suçundan haklarında dava açılan 37'si tutuklu 64 sanık, sanıkların avukatları ve yakınları katıldı. Tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında duruşmanın yapılacağı salona getirildi. Kimlik tespitinin yapılmasının ardından sanıklara, iddianamedeki kendileriyle ilgili suçlamaların yer aldığı bölümler okundu.

"BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI TEKLİF ETTİLER" İDDİASI

Duruşmada ilk olarak kafeteryalar zinciri işletmecisi olan tutuklu sanık A.T. dinlendi. Hakkındaki iddiaların çok ağır olduğunu belirten A.T., "2000 yılından beri Aydın Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) üyesiyim. Aydın'da çeşitli yerlerinde işyerlerim, kafeteryalarım var. ASİAD üyesiyken, 7 kişiyle birkaç kez yurt dışı gezim oldu. 2012 yılında ise bir kez de Pensilvanya'ya FETÖ liderinin yanına gittik. 15 dakikalık bir görüşmemiz oldu. 10 yıl bu cematin içinde bulundum. Bu sırada yılda yaklaşık 10 bin TL zekat, öğrenci bursu gibi yardımlarda bulundum. Paraları il imamı olarak bilinen B.K.'ye veriyorduk. 2014 yerel seçimlerinde hükümetle ters düşen FETÖ'nün il imamı olan B.K., yanıma gelip, yerel seçimlerde bağımsız aday olmamı istedi. Ancak, kabul etmedim. O günden sonra da cemaatle olan ilişkilerimi durdurdum. 13 aydır cezaevindeyim ve mağdurum. Bu nedenle işlerim aksadı ve iflas ettim" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Ümit, "Siz alakam yok diyorsunuz ama 2014 yılında bir bankaya aralıklarla 6 bin 600 Euro, 13 bin 600 Euro ve 5 bin Euro para yatırmışsınız. Buna ne diyeceksin? Ülke elden gitmiş, sen iflastan bahsediyorsun. Ülken olmazsa senin işinin bir anlamı var mı" demesi üzerine A.T., hesaptaki paraların çocuklarının okul taksidi olduğunu iddia etti.

"VİZE İÇİN BORÇ ALDIĞI PARAYI YATIRMIŞ"

Telefonlarının 3'ünde de kriptolu haberleşme programı ByLock olduğu ve örgütün kasasının yanında çalıştığı iddiasıyla yargılanan gazeteci A.A. ise, "Şu ana kadar hiçbir yasa dışı olayım olmadı. Uzun yıllardan beri Aydın'da gazetcilik yapmaktayım. TRT muhabirliği ile birlikte Bakış Gazetesi muhabirliği de yaptım. Bakış Gazetesi sahibi Sami Solak'ın örgütün kasası olduğu söyleniyor. Bunu bilmiyordum. Yurt dışı gezilerine ise bir süre ASİAD'da genel sekreterlik görevini yürüttüğüm için gittim. Telefonlarıma ise asla ByLock indirmedim ve bu programı kesinlikle de kullanmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bir de 15 Temmuz'da Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı'nda öldürülen Yüzbaşı Mehmet Akkurt'un cenaze işlemlerini yaptırdığım iddiası da asla doğru değildir. 17 Temmuz tarihinde zaten tutuklanmıştım.  Bu suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Mustafa Ümit, "Alakam yok diyorsun ama 17-25 Aralık sonrasında buradan ayrılmamışsın. 2014 yılı Ocak ayında ise bankaya 20 bin euro para yatırmışsın. Buna ne diyeceksin" sorusuna ise A.A., "Yurt dışına gidebilmek için vize almam gerekiyordu. Bu nedenle bankada bir miktar paramın olması gerekiyordu. Ben de arkadaşlardan borç alarak bankaya yatırdım. Yurt dışından döndükten sonra da parayı sahiplerine iade ettim" diye cevap verdi. Duruşma, diğer sanıkların dinlenmeye devam edilmesiyle sürüyor.

Haber: Burhan CEYHAN/ AYDIN,

================================================

Köpeği ezen o sürücü bulundu (3)

YARGILANMASI İÇİN BİMER'E DİLEKÇE

Antalya'da, kullandığı hafif ticari aracı yol kenarında bekleyen köpeklerin üstüne süren, sonra birisinin başının üzerinden geçerek öldürüp kaçan sürücü Erhan Kozan'ın, polisteki ifadesini ardından serbest bırakılmasına hayvanseverler tepki gösterdi.

Antalya Candostları Koruma Derneği Başkanı Arife Yanık, yaşananları vahşet olarak niteledi ve masum bir hayvana bunu yapan kişinin trafikte kızdığı birine de yapabileceğini savundu. Anayasaya'ya göre Kozan'ın para cezasının yanı sıra, 179 ve 180'inci maddelerine göre yargılanması için BİMER'e dilekçe veren Yanık, "Yasaya göre hayvana zarar veren kişi en yakın kliniğe hayvanı götürmekle yükümlü. Götüremezse kliniğe göndermek zorunda fakat sürücü kasıtlı olarak ezmiş ve bırakıp gitmiştir. Biz savcılık tarafından sorgulanıp ceza alınmasını istiyoruz. Hayvanları öldürmek bu kadar kolay olmamalıydı. Savcılık harekete geçerse sürücüler daha dikkatli olur. Bu işin peşini bırakmayacağız, yargılanmasını istiyoruz. Ölen köpeğin telafisi yok ama gelecek için önlem alınabilir" dedi.

Haber: ANTALYA

==============================================

Tutuklu eşini ziyarete giderken geçirdiği kazada öldü

ADANA'da meydana gelen kazada 31 yaşındaki Sibel Taşdemir öldü, kardeşi ile 2 yakını yaralandı.

Kaza, merkez Yüreğir İlçesi D-400 karayolu Ceyhan yönünde meydana geldi. 25 yaşındaki Seda Öztürk, dikkatsizlik sonucu yönetimindeki 01 DZS 72 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirince araç şarampole yuvarlandı. Takla atan otomobil sürücüsü ile beraberindeki  ablası Sibel Taşdemir, 20 yaşındaki Nurullah Döner ve 27 yaşındaki İbrahim Akgül yaralandı. Çevrede bulunanlar tarafından araç içinden çıkarılan yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken Sibel Taşdemir ise kaza yerinde öldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken ölen Sibel Taşdemir'in Adana Kürkçüler E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan eşini görmeye gittiği belirlendi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yerindeki polis ve ambulans araçları

Takla atan aracın görüntüsü

Aracın parçalarının görüntüsü

Torbadaki cesetten görüntü

Sağlık ekiplerinin inceleme yapması

Aracın içinden görüntü

Cenaze aracının gelişi

Cesedin görüntüsü

SÜRE: 01'38"    BOYUT: 100 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

===============================================

Girmeler Mağarası'nın girişine kilit vurulmasına tepki

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ndeki turistik Girmeler Mağarası'nın girişine Fethiye Müze Müdürlüğü tarafından araç geçişini engelleyecek şekilde kilit vurulması, cip safari turlarıyla bölgeye turist taşıyan turizmcilerin tepkisini çekti. Fethiye Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise kapının mağaraya ziyareti engellemeyecek şekilde kapatıldığı kaydedildi.

Girmeler Mahallesi'nde boyları 40 ve 150 metre uzunluğunda değişen 2 ayrı mağaradan oluşan Girmeler Mağarası, Prehistorik çağlardan günümüze uzanan süreçte Antik Likya Dönemi'ne ışık tutuyor. Mağaralarının girişinde tespit edilen höyükte 1985 yılında yapılan kazılar, bölgede 11 bin yıl önce yerleşim olduğunu ortaya koyuyor. Demirçağ, Roma, Bizans ve son olarak Osmanlı dönemine ait buluntulara rastlanan mağarayı, Makedonya Kralı Büyük İskender'in şifa bulmak amacıyla ziyaret ettiğine inanılıyor. Tatilci ve turistlerin ilgisini çeken mağara, ilçeye düzenlenen cip safari turlarıyla günlük ziyaret ediliyor.

KAPIYA KİLİT VURULDU

Mağaranın önündeki düzlüğe açılan giriş kapısı, geçen 1 Temmuz'da Fethiye Müze Müdürlüğü tarafından araç geçişini engelleyecek şekilde kapatıldı. Mağaranın tatilci ve turistleri gezdiren ciplerin park etmesini engelleyecek şekilde kapatılmasına turizmcilerden tepki geldi. Cip safari rehberi Okan Ayhan, kapının kapatılmasının cip safariye çıkan tatilci ve turistlerin mağarayı ziyaret etmesinin önüne geçtiğini söyledi. Kapının kapalı olmasının turistik faaliyetleri durdurduğunu öne süren Ayhan, Girmeler Mağarası ve çevresinin yeniden düzenlenerek tekrar turizme kazandırılmasını istedi.

"YENİ YASAKLARLA KARŞILAŞTIK"

Girmeler Mahalle Muhtarı Hamit Sarı, mağaranın ışıklandırılması ve ziyarete açılması için yaptıkları başvuruların dikkate alınmadığını söyledi. Yeni yasaklarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Ziyaretçilerin mağaraya karşıdan bakıp gittiğini vurgulayan Muhtar Sarı, "Mağara uzun yılladır bakımsız. Önceden ışıklandırma vardı. Mağaranın içi ziyaret ediliyordu. Bölgeye ve turizme önemli katkısı oluyordu. Ancak yasaklar yüzünden artık bakımsız. Işıklandırması yok. Şimdi araç girişini de kapattılar. Yasaklarla bir yere varılamayacağını biliyoruz. Buranın yeniden turizme kazandırılmasını istiyoruz" dedi.

"ZİYARETİ ENGELLEMEYECEK ŞEKİLDE KAPATILDI"

Kapatma kararına ilişkin Fethiye Kaymakamlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Mağaranın, 1'inci derece arkeolojik ve doğal sit alanı olduğu vurgulanan açıklamada, mağara girişindeki kapının kırılan kilidinin yenilendiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Daha önceki senelerde bahse konu alandaki höyüğün tahrip edildiği, kirletildiği, otopark alanı olarak kullanıldığı ve gezenlerden ücret alındığı ihbarları üzerine tahkikat başlatılmıştı. Tahribatın önüne geçilmesi, kontrolsüz giriş çıkışın önlenmesi, otopark olarak işletilmesinin önüne geçilmesi için kapının kilidi yenilenmiştir. Kapı insan ve motosiklet girişine engel olmayacak kadar açık, otomobil minibüs ve otobüs girişine engel olacak kadar kapalıdır. İnsanların girmesine engel herhangi bir durum yoktur. Kontrolsüz giriş ve yapılan tahribatlarla tehdit altında olan alanın tahsisi yönünde çalışmalar devam etmektedir."

KAPLICA KAPATILMIŞTI

Öte yandan halk arasında mağaradan çıkan şifalı suyun romatizmal hastalıklarla, bebek sahibi olamayan kadınları tedavi ettiğine inanılıyordu. Ancak kaplıca 7 Ekim 2015'te suyun mikrobiyolojik değerinin 0'ın üzerinde olduğu gerekçesiyle Seydikemer Kaymakamlığı tarafından kapatılmıştı. Bölge halkı kaplıcaların kapatılmasının ardından azalan ziyaretçi sayısının, kapının kilitlenmesiyle iyice düşeceğinden endişe ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Girmeler Mağarası'ndan görüntü

Mağaranın girişinde kilitlenen kapının görüntü

Mağarayı ziyaret eden tatilci ve turistlerin görüntü

Girmeler Mahalle Muhtarı Hamit Sarı'nın ile röp.

Tur rehberi Okan Ayhan ile röp.

Haber- Kamera: Ergün TOS/ SEYDİKEMER (Muğla),

===============================================

Şırnak Valisi Aktaş, kanaat önderleri ile bir araya geldi

ŞIRNAK Valisi Mehmet Aktaş, özel bir otelde biraraya geldiği kanaat önderleri ile yaptığı toplantıda, yanlışta ısrar edenlere devletin gerekeni yaptığını ancak yaptığı yanlışı görüp bundan vazgeçenlere yardımcı olduklarını belirterek, "Yanlışında ısrar edenler için devlet gereğini yapıyor, yapmaya da devam edecek. Devletin güvenlik güçleri, yargısı; illaki yanlışta ısrar edenlere gereğini yapacaktır. Ama bir şekilde bu yanlışını görüp, samimiyetle, iyi niyetle bulunduğu yerden bu tarafa gelmek isteyen, doğru yerde durmak isteyen vatandaşlarımıza biz yardımcı olalım. Ben bu şehrin valisi olarak, bu noktada bir inisiyatif kullanmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy'un da katıldığı yemek öncesi kanat önderlerine konuşan Vali Mehmet Aktaş, önemli mesajlar verdi. Vali Aktaş,  "Bizler bu şehrin yöneticileri olarak, durumu ve yerinde kararlar alıp, şehrimizin ve hemşerilerimizin hayrına bir şeyler yapmamız için sizlerle istişare halinde olmamız gerekir. Sizler bu şehrin kanaat önderleri olarak, bu şehirde olan biteni en yakinen bilen, şehrin sorunları, ihtiyaçlarını, sıkıntılarını bilen insanlarsınız. Sizler bizi bu noktada ne kadar doğru ve objektif olarak bilgilendirirseniz, bizlerde sizin bize aktardıklarınızı aynı ciddiyetle, samimiyetle değerlendirip ele alırsak, hiç şüphesiz doğru işler yaparız. Hemşerilerimiz için de insanlarımız içinde doğru işler yaparız. İnşallah önceki yıllarda veya aylarda olduğu gibi bundan sonrada istişare içinde oluruz. Samimiyetle düşüncülerimizi, fikirlerimizi ortaya koyarız. Bu heyetle birlikte istişare ederiz. Bu şehir için en doğru olanları yaparız" dedi.

"ŞIRNAK 35 YILDIR TERÖRLE MÜCADELE EDİYOR"

40 gün önce göreve başladığını hatırlatan Vali Aktaş, fırsat buldukça şehri tanımak için askeri üs bölgelerine gittiğini, çarşı ve pazarda, esnaflarla bir araya geldiğini  belirterek "Tabi Şırnak şehrimiz çok büyük sıkıntılar yaşamış bir şehrimiz. Yaklaşık 30-35 senedir terörle mücadele eden bir şehir. Maalesef terörle anılan bir şehir. Ama inşallah bildiğiniz gibi operasyonlarımız doğru düzgün devam ediyor. Şehir merkezi ve ilçe merkezlerinde çok çok büyük mesafeler kat ettik tabi ki sizlerin desteği ile. Allah'ın izniyle bu kırsaldaki terörle mücadele de çok kısa zamanda daha iyi ortamlara gelir ve çok daha huzurlu bir şehir oluruz. Allah'ın izniyle yakın bir zamanda hep birlikte güzelce açılırız. ve ümit ediyoruz. Bunun yanında tabi hem alt yapı, üst yapı yönüyle şehrimiz büyük alanda sahip olur. Şırnak merkezli ağırlıklı olmak üzere Cizre'de, Silopi'de, idil'de bu hendek ve çukur siyaseti döneminde büyük için tahribatlar oldu. Onların giderilmesi içinde o tahribatların bir an önce giderilerek, bizim hem altyapısı ile hem üst yapısı ile ayağa kalkması içinde büyük bir gayret var. Hükümetimiz bu noktada tabiri caizse kesenin ağzını açmış durumda. Çok büyük kaynaklar bu bölgeye aktarılıyor. Allah'ın izniyle bu yatırımlar bir an önce sonuçlanır ve imar yönüyle de çok daha örnek, çok modern bir şehir haline gelir. Gördüğüm kadarıyla alt yapıda bir çoğunu hal etmişiz. İçme suyudur, kanalizasyonudur, elektriktir, telefondur yani alt yapı ile ilgili çalışmalar tamamlanma aşamasındadır. Altyapı ile ilgili iş ve işlemler tamamlanma aşamasına geldi. 1-2 aya inşallah onlar bitecek. Yine yol ve asfaltlarla ilgilide ciddi gayretler var. İnşallah şehrimizin ve ilçelerimizin asfaltları kışa varmadan bitecek. Yine TOKİ'nin yaptığı konutlarla ilgilide çok hummalı bir çalışma var. Kısmen tamamlanıp teslim edilenler var ama birçoğu da inşaat aşamasında. Azami bir sene içerisinde onlarda bitecek"  diye konuştu.

"BİRBİRİMİZE VE DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM"

Çok karanlık dönemlerin yaşandığını ancak bunların geçmişte kaldığını anlatan Vali Aktaş, vatandaşların birbirine ve devletine sahip çıkması gerekliliğini ifade ederek şöyle konuştu: " Bizim birbirimizi iyi anlamamız lazım. Bizim hem birbirimize sahip çıkmamız lazım, hemde devletimize sahip çıkmamız lazım. Kardeşliğimize sahip çıkmamız lazım. Maalesef çok karanlık dönemler geçirdik. Çok acılar yaşadık. Bu dönemde insanlarımızın bir kısmı bilerek bilmeyerek yanlış yerlerde durdular. Yanlış yerlerde fotoğraf verdiler. Tabi yanlışında ısrar edenler için Devlet gereğini yapıyor yapmaya da devam edecek. Devletin güvenlik güçleri, yargısı illaki yanlışta ısrar edenlere gereğini yapacaktır. Ama bir şekilde bu yanlışını görüp, bir şekilde samimiyetle, iyi niyetle bulunduğu yerden bu tarafa gelmek isteyen, doğru yerde durmak isteyen vatandaşlarımıza biz yardımcı olalım. Ben bu şehrin valisi olarak bu noktada bir inisiyatif kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü devlet millet bu kadar fedakarlık yapıyor. Bu milletin evlatları gelip burada şehit düşüyorlar. Bu milletin evlatları gelip burada gazi oluyorlar. Yaralanıyorlar. Yine sizin evlatlarınız, çocuklarınız bu bölgenin insanları gerek korucu olarak, gerekse sivil olarak bir bedel ödüyor. Huzurumuz güvenliğimiz için. Yine bu yakılan yıkılan şehirler yine bu milletin paraları ile inşa ediliyor, ayağa kaldırılıyor. büyük bir fedakarlık yapıyoruz. Devlet olarak millet olarak. Ama bütün bunların yanında herkes kendi mensubunu korursa bu olmaz. Herkes durduğu yerde durmaya devam ederse bu olmaz. Bizim iyi niyetle gidip bu insanlarımıza, komşularımıza, çocuğumuza bu doğruları anlatmamız lazım. Böyle bir inisiyatif kullanmamız lazım. Bu insanlara bunları anlatacağız. Anlayanlara, yanlışından dönenlere sonuna kadar kapımızı açacağız. Ama yanlışında ısrar edenlere de gereğini yapacağız. El birliği ile, bir mücadele etmemiz, gayret etmemiz, bir inisiyatif kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu boyutu ile inşallah bütün Türkiye'ye sunabileceğimiz bir Şırnak örneği ortaya koyacağımıza ben inanıyorum." İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selçuk Yıldırım da, Şırnak'a 5'inci şark görevi için geldiğini kaydederek, "Yozgat Jandarma İl Komutanlığı'ndan Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'nda göreve geldim. Şırnak'ta daha önce de görev yaptım. Şenoba'da ve Ortaköy sınırında görev yaptım. Burada yine Şırnak'a hizmet yapmaya geldim. Şırnak 5'inci şarkım. Bu memleket bizim gönlümüzde devamlı. Burayı hep sevdik, Şırnakımız'ı sevdik. Bu vatanın güzel toprağına hizmet etmeye geldik. Sayın valimizin dediği gibi Allah'ın izniyle sizlerle beraber aynı yolda, aynı ülküde aynı dava da sizlerle beraber olacağız. Vatanımızın bu güzel toprağına hep beraber hizmet edeceğiz. Hepinize saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. Toplantı saha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Toplantıya katılan kanat önderleri

-Valinin salona gelişi

-Kanat önderleri ile tokalaşması

-Vali Aktaş ve İl Jandarma komutanının konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

==========================================

Oğlunun tedavisi için televizyona çıkınca, nikahsız eşi tarafından terk edildi iddiası

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde 31 yaşındaki Sevgi Başaran, doğuştan yemek borusu olmayan 1,5 yaşındaki oğlu Veli Ömer'in sağlığına kavuşması için televizyona çıkıp haber yaptırdığı iddiasıyla nikahsız eşi 33 yaşındaki Cemil K. tarafından terk edildiğini ileri sürdü.

Nikahsız Sevgi Başaran ve Cemil K. çiftinin 1,5 yaşındaki bebekleri Veli Ömer, yemek borusu olmadan doğdu. Doğduğu günden bu yana hastane de tedavi altında bulunan Veli bebek, karnından şırıngayla besleniyordu. Baba Cemil K., işsiz olması nedeniyle yurt dışından getirtilmesi gereken 30 bin liralık yapay yemek borusunu getirtemedi. Oğlunun rahatsızlığı karşısında çaresiz kalan anne Sevgi Başaran, yapılan bir haberle kendilerine yardım edilmesini istedi. Ailenin durumunun gazete ve televizyon ve sosyal medyada haber olarak yayınlanmasının ardından durumu haber alan Ereğli Kaymakamlığı aracılığıyla devreye giren Sağlık Bakanlığı Veli bebeği, özel bir ambulansla Ankara'ya götürdü. Veli bebeğe, geçtiğimiz 20 nisan tarihinde gerçekleştirilen ameliyat sonrası yapay yemek borusu takıldı.

Oğlunun sağlığına kavuşmasıyla büyük mutluluk yaşayan anne Sevgi Başaran, kendisinden habersiz televizyonlara çıktığı gerekçesiyle nikahsız eşinin kendisini terk ettiğini ileri sürdü. Nikahsız eşi ile aralarının bozuk olduğunu, kendisi ve çocuğuyla hiç ilgilenmediğini anlatan Sevgi Başaran, "Çocuğumuz hasta olarak doğduktan sonra eşimle problem yaşamaya başladık. O çocuğa sahip çıkma taraftarı değildi. Ben de çocuğumun sağlığına kavuşması için televizyona çıkıp sesimi tüm Türkiye'ye duyurdum. Kaymakamlığın devreye girmesiyle çocuğumun ameliyatı geçtiğimiz nisan ayında Ankara'da gerçekleşti. Oğlumun ameliyatına bile kendim gittim. Ameliyattan sonra da eşim beni arayarak, 'Sen televizyona çıktın. Benim bundan sonra sana kapım kapalı. Senin telefonun internete düştü. Benim bundan sonra seninle işim olmaz. Gelme' dedi. Ben de gitmedim. Çocuğumun sağlığına kavuşması için televizyona çıktın diye beni istemedi. Gidecek yerim olmadığı için bana teyzem Aynur Çetiner sahip çıktı. Ben de onun evine yerleştim." dedi.

Sevgi Başaran, bir dönem birlikte yaşadığı Cemil K.'nın ilk eşinden başanmadığı için kendisiyle resmi nikahlarının olmadığı için Veli Ömer'in velayetinin de kendi üzerinde olduğunu sözlerine ekledi. Geçim sıkıntısı yaşadıklarını da belirten Çetiner, yetkililerin hem çocuğuna hem de kendisine sahip çıkmasını istedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Çocuk ve aileden detay görüntü

-Anne Sevgi Başaran ile röp

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Atilla ATMACA/EREĞLİ(Konya),

================================================

Moloz yığınları arasında çürümüş erkek cesedi bulundu

ANTALYA'da boş arazideki moloz yığınları arasında 4 gün önce öldüğü tahmin edilen sıcaktan çürümeye başlamış erkek cesedi bulundu.

Muratpaşa İlçesi Termesos Bulvarı'nda boş araziden yayılan kötü koku nedeniyle erkek cesedi bulan vatandaşlar saat 15.00'da polise haber verdi. Sevk edilen polis ekipleri moloz yığınlarının bulunduğu arazide bulvara yaklaşık 50 metre uzakta, 4 gün önce öldüğü düşünülen erkek cesedine ulaştı. Olay yerini güvenlik şeridi ile çeviren polis, cesette inceleme yaptı. 30- 35 yaşlarındaki erkeğe ait cesedin sıcak hava nedeniyle çürümeye başladığı tespit edildi. Olay yeri inceleme ekipleri cesetten yayılan kötü koku nedeniyle maske takarak çalışma yaptı. Üzerinde kimlik bulunmayan cesette yapılan incelemede, vücutta herhangi bir kesici alet ya da ateşle yaralama izine rastlanmadı. Hakkında kayıp başvurusu bulunan 28 yaşındaki Bora Sarsılmaz'a ait olduğu tahmin edilen ceset morga kaldırıldı. Ölüm nedeni ve kimlik tespitinin otopsiyle kesinleşeceği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Olay yerinden görüntüler

Polisin incelemesi

HABER- KAMERA: Tolga YILDIRIM/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement