Dijital Suç Operasyonu: 35 Şüpheli Gözaltında - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dijital Suç Operasyonu: 35 Şüpheli Gözaltında

Dijital Suç Operasyonu: 35 Şüpheli Gözaltında
03.04.2026 09:19

İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonda, suç amaçlı kişi temini ve silah satışı yapan 35 kişi yakalandı.

İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, dijital platformlar üzerinden suç amaçlı kişi temini ve silah satışı yaptığı belirlenen 35 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde dijital ortamda işlenen suçlara yönelik çalışma başlattı. Yürütülen istihbari analiz ve veri incelemelerinde, suç içerikli paylaşımlar, kullanıcı etkileşimleri ve dijital izler detaylı şekilde incelendi. Bu kapsamda suça karıştığı belirlenen kişiler tüm bağlantılarıyla birlikte tespit edildi ve 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenler arasında İstanbul'da 8'i çocuk, 15'i yetişkin toplam 23 şüpheli bulunurken, diğer illerde 6'sı çocuk, 15 yetişkinin olmak üzere 21 kişi olduğu öğrenildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Sabah saatlerinde İstanbul merkez olmak üzere Bursa, İzmir, Adana, Konya, Kocaeli, Tekirdağ, Mersin, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Ankara, Manisa, Mardin ve Antalya'da şüphelilere ait çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda toplam 35 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dijital Suç Operasyonu: 35 Şüpheli Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement