Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özafşar Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özafşar Açıklaması

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özafşar Açıklaması

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Emin Özafşar, 2013 yılında tarihi ve turistik camilerde görev yapacak 250 cami rehberinin istihdam edileceğini söyledi.

26.12.2012 16:42

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, 2013 yılında tarihi ve turistik camilerde görev yapacak 250 cami rehberinin istihdam edileceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen İlçe Müftüleri Semineri, Antalya'nın Manavgat ilçesi Kızılağaç bölgesindeki Silence Beach Resort Otel'de başladı.

Seminere katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özafşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek yıl tarihi camilerde görev yapacak rehberler istihdam edileceğini belirterek, "2013 yılında tarihi ve turistik camilerde görev yapacak 250 cami rehberi istihdam edilecek. Bunlar birkaç dil bilecek" dedi.

Cami rehberlerinin fakülte mezunu olacağını kaydeden Özafşar "Tarihi ve turistik camilere atanacak rehberler fakülte mezunu olacak ve birkaç dil bilecek. Sınavla alınacaklar. Bunlar hizmet içi eğitime tabi tutulduktan sonra göreve başlayacaklar. Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi kurumlarla işbirliği yapılarak, kendilerine cami rehberi unvanı verilecek" diye konuştu.

Özafşar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın son yıllarda tarihi ve turistik yörelerdeki camilerde hizmet verecek personelin seçilmesine dikkat ettiğini vurgulayarak, atanacak cami rehberlerinin materyaller eşliğinde dini tesisleri ve camileri tanıtacaklarını, caminin unsurlarını ve İslam dininin ibadet anlayışı konusunda bilgiler vereceğini söyledi.

Rehberlerin istihdam edilmesinin ardından camileri ziyaret eden yabancılara yönelik özel cami kıyafetinin de hazırlanabileceğini bildiren Özafşar, bunların çağdaş ve pratik olarak kullanılabilir, hatta hatıra olarak turistlerin memleketlerine götürebilecekleri özel tasarımlı kıyafetler olabileceğini anlattı.

Özafşar, İlçe Müftüleri Semineri hakkında da bilgi vererek, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı 840 ilçe müftüsünün katıldığı seminerde müftülerin görev yaptıkları bölgelerdeki din hizmetleri sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirileceğini kaydetti.

Seminerin 29 Aralık'ta sona ereceği bildirildi.

Muhabir: Mustafa Taş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özafşar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement