Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Serçeler köyünde husumetli iki aile arasında sabah saatlerinde tarla sürme nedeniyle tartışma yaşandı. Tartışma sonrası buğday ekili arazinin ateşe verilmesiyle aileler arasında silahlı kavga çıktı.

Uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada O.T., S.T., H.T., M.C.T. ile M.E.A., S.A., M.A., Y.A., Ö.A hayatını kaybederken, M.A. ve A.A. yaralandı. İddiaya göre yanan araziyi söndürmek için olay yerine giden 21 GP 558 ve 21 GR 681 plakalı traktörler uzun namlulu silahlarla tarandı. Çok sayıda merminin isabet ettiği traktörlerin görüntüsü dehşete düşürdü.

Öte yandan Bismil Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin başlatılan soruşturma çerçevesinde 3 savcı görevlendirildi.

Son Dakika › Güncel › Diyarbakır'da yaşanan arazi kavgasının ciddiyetini gösteren görüntü! Uzun namlulu silahlarla traktörler tarandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.