Diyarbakır'da Kalp Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kalp Toplantısı

Diyarbakır\'da Kalp Toplantısı

Dicle Üniversitesi Hastanesi tarafından düzenlenen ve Alvimedica'nın da destek verdiği Sol Koroner ve Biforkasyon toplantısı yapıldı.

07.04.2015 22:33  Güncelleme: 10:23

Dicle Üniversitesi Hastanesi tarafından düzenlenen ve Alvimedica'nın da destek verdiği Sol Koroner ve Biforkasyon toplantısı yapıldı. Kalp Hastanesi konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Taner Bircan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Ziya Gökalp Üniversitesi Gerçekleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Hikmet Hamzaoğulları ve çok sayıda akademisyen katıldı.


Türkiye'nin değişik üniversitelerinden 150 kardiyologun katıldığı toplanda konuşan ilk olarak konuşan Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Çaylı, hastanelerinin yatak sayısı ve işlem hacminin gittikçe artan bir referans hastane olduğunu, Kalp Hastanesinde son bir yılda 6 bin işlem gerçekleştirildiğini söyledi.


Daha sonra kursiyer gelen Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, hastanelerinin 1300 yatak ve 5 hastaneden oluştuğunu dile getirerek,"bölge hastanesi konumundayız. Sadece bölge insanına değil, 10 milyon insana hitap ediyoruz. Çevre ülkelerden gelen hastalarımıza da sağlık hizmeti veriyoruz. Son bir yılda 2 bin Iraklı, 7 bin de sığınmacı hastaya sağlık hizmet verdik. Bölgenin sağlık üssü durumundayız. Hastanelerimizde tedavi edilmeyen hastalık, yapılmayan ameliyat yoktur. Yakın bir zamana kadar battı illerine hasta sevk eden hastanemize şimdi batıdan hastalar sevk edilmektedir. Yani hasta göçü tersine döndü. Kalp Hastanemiz açılalı birkaç yıl olmasına rağmen son bir yılda Türkiye'de en fazla açık kalp ameliyatı yapılan hastane oldu" dedi.


Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ta rektör olduktan sonra gittiği her yerde kendisine hastanenin halinin sorulduğunu, üniversite denilince vatandaşın aklına hastane geldiğini söyledi.

"İnsanlar, üniversitesi hastanesine hastamı götürürsem ölür diye korkuyordu. Hamdolsun şimdi çok başarılı ameliyatlar yapılıyor. Artık vatandaşlar güven içinde hastalarını getiriyor. Hastanelerimizde çok özverili bir ekip var. Çok çalışarak TSE kalite belge ve bayrağını aldık. TSE Başkanı gelip buradaki çalışmaları görünce çok etkilendiğini itiraf etti. Hastanelerimizde ulusal ve uluslar arası bir çalışma sergileniyor" diyen Saraç, Diyarbakır'ın 33 medeniyeti sinesinde barındırmış bir kültür merkezi olduğunu da vurgulayarak, kendin sadece kültür kenti değil, sağlık konusunda da Avrupa standartlarında hizmet verdiğini ifade etti.

Vali Yardımcısı Taner Bircan da Diyarbakır'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında, "Şehrimizin çekim merkezi oluşu sadece kültür merkezi oluşu değil, sağlık alanında da çekim merkezidir. Annemin de birçok tedavisi Dicle Üniversitesi Hastanelerinde yapıldı" dedi.


Daha sonra 25 yıl önce bugünü görerek üniversite bünyesinde bir kalp hastanesinin kurulması için mücadele eden 17 kurucu üye bir araya gelerek Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Vakfını kuran Hikmet Hamzaoğulları, vefat eden Niyazi Özgen yerine Oğlu İltan Özgen, Haluk Ocak, vefat eden Teyfik Kaynak yerine Oğlu İbrahim Veysel Kaynak, vefat eden Ümit Arıkan yerine Sabahat Arıkan ve Prof. Dr. Serdar Payzın'a plaketleri Rektör Ayşegül Jale Saraç ve Vali yardımcısı Taner Bircan tarafından takdim edildi.


Daha sonara bilimsel toplantıya geçildi. Toplantının bu bölümünde 5 erkek, bir bayan vakanın ameliyatı canlı olarak yapılıp anlatıldı.

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement