Diyarbakır'da karne dağıtımı sırasında bir okulun bahçesine terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı atılması sonucu yaralanan 5 öğrenci tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Bağlar ilçesindeki Çelebi Eser Ortaokulu bahçesinde düzenlenen karne dağıtımı sırasında, terör örgütü üyelerince okulun dışından bahçeye atılan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan ve Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesine kaldırılan 5 öğrenci, yapılan müdahalenin ardından taburcu edilerek evlerine gönderildi.
Vali Yardımcısı Remzi Kattaş, Yenişehir ilçesinde Mehmetçik İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninin ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun bahçesine atılan bir patlayıcı nedeniyle 5 öğrencinin yaralandığını belirtti.
Öğrencilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğunu ve taburcu edildiklerini anlatan Kattaş, "Yavrularımız inadına huzur diyor. Aileleri bu ortamın oluşmasına neden olan terör örgütüne ve buna hizmet edenlere karşı çıkıyor ve diyorlar ki inadına huzur. Memleketimizin huzuru için başarılı olacağız. Aileler, biz çocuklarımızı başarılı yapacağız. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, dayanışmamız, iç huzurumuz için biz gayretli olacağız mesajıdır bizim için. Bunun için başarı çok önemli ve değerlidir. Bu başarı ve huzuru elde etmek ve bundan sonra da devam etmek için el birliğiyle gayret ediyoruz mesajını bize veriyorlar" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Diyarbakır'da Karne Dağıtımı Sırasındaki Patlama - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.