Diyarbakır'da Kürtçe -Türkçe Broşürler Okullarda Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kürtçe -Türkçe Broşürler Okullarda Dağıtıldı

Diyarbakır\'da Kürtçe -Türkçe Broşürler Okullarda Dağıtıldı

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nin hazırlamış olduğu ve çocuk hakları alanında bilinçlendirme amacı güden Kürtçe-Türkçe broşürler dağıtıldı.

17.05.2014 11:11

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nin hazırlamış olduğu ve çocuk hakları alanında bilinçlendirme amacı güden Kürtçe-Türkçe broşürler Diyarbakır Valiliğinin desteğiyle Diyarbakır'da 16 okulda dağıtıldı.

İlk olarak Bağlar ilçesinde bulunan Yunus Emre İlköğretim okulunda yapılan dağıtıma Baro Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Çocuk Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Nahit Eren de katıldı. Broşür dağıtımı esnasında konuşan Av. Nahit Eren, dağıtıma konu broşürlerin 5 ay önce hazırlandığını okullarda dağıtım konusunda Diyarbakır Valiliği'ne başvuru yapıldığını belirterek, "Ancak broşürler aynı zamanda Kürtçe basılmış olmasından dolayı izin süreci bazı bürokratik izinlere bağlanmış olmasından dolayı maalesef gecikti.

Geçen hafta itibariyle Bakanlığın olumlu cevabına istinaden broşürlerin ancak bugün dağıtılabildiğini ifade eden Eren söz konusu broşürlerin hazırlanma ve dağıtım amacının, son yıllarda sürekli çocuk hakları alanında yaşanan hak ihlallerine karşı toplumu bilinçlendirme olduğunu söyledi. Eren, "Çocukların sahip olduğu haklar konusunda devletin Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile taahhüt etmiş olduğu sorumlulukları hatırlatmak ve bunun için kamu kurumlarının çocuklara yönelik hak ihlallerinin yaşanmaması için üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirme amacı güdüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Kürtçe -Türkçe Broşürler Okullarda Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement